Вдарив кувалдою по голові: неповнолітньому з Полтавщини присудили 8 років ув'язнення

23.01.2024, 15:05 Переглядів: 652

 

Він вкрав у чоловіка особисті речі

15-річного хлопця із Кобеляцької громади на Полтавщині засудили на 8 років ув'язнення за крадіжку та нанесення тяжких травм. Про це повідомляє пресслужба Полтавської обласної прокуратури.

Як стало відомо із матеріалів слідства, у травні минулого року обвинувачений разом зі своїм 47-річним знайомим прийшли до 50-річного односельця та випивали спиртні напої.

Уже вночі, дорогою додому, хлопець вирішив повернутися до знайомого та пограбувати його. У сараї на подвір'ї він знайшов металеву кувалду, увійшов до відчиненого будинку та ударив господаря по голові. Потім неповнолітній вкрав у чоловіка мобільний телефон, електроінструменти, алюмінієві бідони та інше майно загальною сумою на 12 тисяч гривень.

Внаслідок травми потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження та не може перебувати без стороннього догляду. У суді хлопець провину визнав лише частково та зауважив, що вдарив знайомого не кувалдою, а палицею. Також обвинувачений заявив, що вкрав лише частину речей з тих, які перелічені в обвинувальному акті.

Суд визнав хлопця винним у пограбуванні з нанесенням тяжких травм (ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України) та призначив йому покарання — 8 років ув’язнення. Зараз неповнолітній перебуває під вартою. Окрім цього, засуджений має відшкодувати 36 327 грн судових та експертних витрат.

Нагадаємо, за словами начальниці відділу ювенальної превенції поліції Полтавщини Ірини Москаленко, протягом 2023 року дитяча злочинність зросла на 2,5% у порівнянні з попереднім роком.

Автор: Яна Гудзь
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх