На Полтавщині та Сумщині злочинці крали нафту та газ, очищали та продавали як паливо та бензин

14.06.2023, 13:36 Переглядів: 981

Злочинцям загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна

Упродовж року на Полтавщині та Сумщині група із чотирьох злочинців крала за допомогою спеціального обладнання вуглеводну сировину з газоконденсатних та нафтових свердловин, а після очищення продавала, як бензин та паливо. Про це повідомили у Головному управлінні Національної поліції у Полтавській області.

Тривалий час правоохоронці документували діяльність злочинців. Як виявилося, група крадіїв ретельно планувала свою злочинну діяльність. Вони завчасно шукали місця та визначали безпечні маршрути для пересування та перевезення викраденого. Також зловмисники вивчали час і маршрути руху охорони об’єкта, аби безперешкодно красти та бути непоміченими.

 

Крім того, група ретельно маскувала свою злочинну діяльність. Злочинці встановлювали місткості для перевезення викраденого у сільськогосподарські вантажні авто та мікроавтобуси.

 

Після відстоювання газового конденсату, певного його очищення чи змішування зловмисники збували отримані продукти як бензин, а залишок суміші реалізовували як нафтовий продукт низької якості для певних субʼєктів господарювання. Реалізовували товар лише перевіреним постійним покупцям за ціною, яка була нижчою за ринкову.

 

Викриттю організованої злочинної групи сприяли працівники служби безпеки АТ «Укргазвидобування» та філії «Газопромислове управління Полтавагазвидобування». Загалом правоохоронці провели 41 обшук за місцем проживання учасників злочинної групи та у місцях схову викраденого. У результаті вилучили 3 автомобілі, спеціальне обладнання для викрадення вуглеводної сировини, чорнові записи, схеми розташування свердловин, банківські картки, носії інформації та інші речові докази їх злочинної діяльності.

Усім учасникам групи оголосили про підозру за ч. 5 ст. 185 Кримінального кодексу України (таємне викрадення чужого майна, вчиненого в умовах воєнного стану, організованою групою). Дії зловмисників могли призвести до аварії, пожежі, значного забруднення довкілля, спричинити загибель людей чи інші тяжкі наслідки.

Злочинцям загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Автор: Руслана ГОРГОЛА
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх