До суду передали справу щодо двох мешканців Полтави та Горішніх Плавнів, яких обвинувачують у колабораціонізмі

20.05.2023, 20:04 Переглядів: 1 775

 

Служба безпеки України передала до суду справу щодо двох мешканців Полтави та Горішніх Плавнів, яких обвинувачують у колабораціонізмі. Як повідомляє пресслужба СБУ, обидва обвинувачені у колабораціонізмі систематично поширювали ворожі наративи в «Однокласниках».

За даними слідства, публічною антиукраїнською агітацією займався співробітник одного з підприємств критичної інфраструктури в Горішніх Плавнях. На своїй сторінці в соцмережі він глорифікував учасників так званої російської «сво»» і поширював тези російських пропагандистів про налагодження мирного життя на окупованих територіях та позитивні аспекти їх інтеграції до рф.

 

Другий обвинувачений — полтавець, який поширював наративи про високий рівень закордонної підтримки так званої російської «сво» в Україні. Крім того, він виступав проти знесення пам’ятника радянському кату та просував ідею встановлення пам’ятника Кадирову за «перемогу над неонацизмом» в Україні.

Після проведення судово-лінгвістичних експертиз слідчі СБУ повідомили обом чоловікам про підозру за ч.2 і ч.3 ст.436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників). Обвинувальні акти скеровано до суду.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх