Під варту на 2 місяці взяли податківця, який «відмазував від мобілізації»

5.05.2023, 15:05 Переглядів: 1 901

 

Рішення прийняли на засіданні суду

До 24 червня взяли під варту податківця з Кременчука, його підозрюють у співорганізації ухиляння призовників від мобілізації за $4500. Він також має внести заставу — 322 000 гривень. Рішення ухвалив Октябрський районний суд Полтави
Підозрюваний є головним інспектором відділу адміністрування акцизного податку Кременчуцької державної податкової інспекції. Провадження розпочали 10 березня за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції та одержання неправомірної вигоди).

За матеріалами слідства, податківця до корупційної схеми залучили військові посадовці: організатори мали вносити в офіційні документи неправдиві дані щодо непридатності до служби охочих уникнути мобілізацію та виключити їх з військового обліку. Вартість - $4500.

Підозрюваний інспектор податкової мав розшукувати чоловіків, які за гроші хотіли б уникнути мобілізації. Також підсудний мав забирати у них готівку та передавати іншим учасникам корупційної схеми.

3 березня підозрюваний перебуваючи у приміщенні Кременчуцької державної податкової інспекції запропонував своєму знайомому за 4 000 доларів оформити документи, які звільняють від призову. Через три тижні підозрюваний повідомив, що сума зросла до 4,5 тисячі доларів й пізніше отримав гроші. А 25 квітня у приміщенні податкової інспектор передав знайомому офіційний висновок ВЛК з підробною інформацією, який також був внесений до військового квитка. Маючи цей документ чоловік без проблем міг перетнути кордон. Податківця затримали у той же день, а 26 квітня йому оголосили підозру. 

Суд повністю задовольнив клопотання прокурора (60 діб тримання під вартою або заставу в понад 300 000 гривень) враховуючи обґрунтовані підтвердження ризиків, що підозрюваний податківець може переховуватися від досудового слідства та незаконно впливати на свідків.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх