На Полтавщині підозрюють посадовця, який брав хабарі за поховання військових

14.04.2023, 16:48 Переглядів: 1 761

Вимагав гроші, погрожуючи перешкоджанням похованню

На Полтавщині заступник керівника комунального підприємства Полтавської міської ради вимагав у підприємця хабар за неперешкоджання похованню військових. Про це повідомили в офісі Генерального прокурора України.

 

Як стало відомо, підприємець мав постійно сплачувати посадовцю готівкою 25% від заробленої суми коштів з перевезення загиблих військових. Також він мав щомісячно перераховувати фіксовану суму за кожне поховання.

Правоохоронці затримали посадовця в порядку ст. 208 КПК України під час чергової передачі коштів та провели санкціоновані обшуки в його помешканнях. Наразі чоловікові повідомили про підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Наразі досудове розслідування здійснюють слідчі ГСУ Нацполіції України за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Полтавській області ДСР Нацполіції України.

Автор: Дарія Згура
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх