«Ваш родич у біді»: у Хоролі викрили шахрая

3.03.2023, 13:03 Переглядів: 3 410 Коментарів: 1

Ошукав людей на 400 тисяч гривень

У Хоролі викрили 36-річного місцевого чоловіка, який причетний до шахрайської схеми «ваш родич у біді». Про це повідомили в Головному управлінні Національної поліції у Полтавській області.

Як стало відомо, чоловік особисто отримував гроші від потерпілих громадян, яким напередодні телефонували та повідомляли, що їх рідні потрапили у ДТП і для проведення операції потрібні грошові кошти. Схема шахраїв розповсюджувалась на території Кременчуцького, Лубенського та Миргородського районах.

 

Слідство встановило причетність зловмисника до вчинення 7 фактів заволодіння грошовими коштами громадян на суму близько 400 тисяч гривень. Під час обшуку помешкання злочинця вилучили банківські карти, мобільні телефони, сім-карти та грошові кошти. Фігуранту вже повідомили про підозру за частиною 2 статті 190 (Шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому) Кримінального кодексу України. Суд обрав запобіжний захід – тримання під вартою строком на два місяці.

Наразі триває комплекс слідчих дій та оперативних заходів для встановлення повного кола осіб, причетних до функціонування шахрайської схеми, а також осіб, які стали жертвами зловмисників. У разі доведення вини судом чоловіку загрожує до трьох років позбавлення волі. 


Автор: Дарія Згура
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

873
3 березня 2023 13:26

До трьох років... Черезчур гуманне у нас покарання за подібні злочини... Враховуючи воєнний стан таких покидьків треба карати набагато сильніше.


8 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх