Від шантажу до підпалу: як у Великобагачанскій громаді чоловік гроші вимагав

24.02.2023, 13:40 Переглядів: 1 116

Коли на телефонний шантаж не відповіли, перейшов до реальних дій

У Великобагачанській громаді 31-річний місцевий житель шантажував односельця, вимагав з нього гроші та підпалив нежитлову будівлю чоловіка. Про це повідомили в Головному управлінні Національної поліції у Полтавській області.

Як стало відомо, зловмисник хотів коштами односельця погасити власні борги. Тоді шантажист вигадав легенду про кредиторів, які розшукують його односельця аби стягнути 100 тисяч гривень. Потім почав надсилати на телефон чоловіка СМС з погрозами від нібито агресивно налаштованих кредиторів. Історія з шантажем тривала майже півтора місяця. Коли злочинець не отримав бажаного результату, він перейшов від погроз до реальних дій – підпалив нежитлову будову потерпілого.

Фігуранту інкримінують вимогу передачі чужого майна з погрозою його знищення, вчинену в умовах воєнного стану, та умисне пошкодження чужого майна шляхом підпалу. 17 лютого поліція завершила досудове розслідування та спрямувала обвинувальний акт до суду.

Санкція частини 4 статті 189 (вимагання, вчинене в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна. Санкція частини 2 статті 194 (Умисне пошкодження чужого майна, вчинене шляхом підпалу) Кримінального кодексу України – від 3 до 10 років позбавлення волі.

Автор: Дарія Згура
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх