Російські ракети впали у Польщі: загинуло двоє — ЗМІ (доповнено)

15.11.2022, 21:38 Переглядів: 2 970

 

Прем’єр-міністр Польщі терміново скликав Комітет Ради міністрів з питань національної безпеки і оборони

Ввечері 15 листопада в селі Пшеводув поблизу українського кордону впали дві ракети і влучили в зерносушарки. Кореспондент Radio Zet неофіційно повідомив про загибель двох людей. На місце події прибули представники поліції, прокуратури і війська.

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький терміново скликав Комітет Ради міністрів з питань національної безпеки і оборони.

Про це повідомив речник польського уряду Пьотр Мюллер, передає Polsat News. Причини скликання зустрічі не повідомляються.

Американська розвідка підтвердила агенції АР, що російські ракети у вівторок перетинали повітряний простір Польщі, внаслідок чого загинули двоє людей. Хоча офіційний Пентагон наразі не має підтвердження про смертоносний російський ракетний удар по Польщі.

На ситуацію у Польщі відреагувало МЗС Естонії:

Найбільше тривожать останні новини з Польщі. Ми тісно консультуємося з Польщею та іншими членами Альянсу. Естонія готова захищати кожен дюйм території НАТО. Ми повністю солідарні з нашим близьким союзником Польщею.

А також віцепрем'єр Латвії:

Злочинний російський режим випустив ракети, які вцілили не лише по мирним українцям, а й впали на територію НАТО в Польщі. Латвія повністю підтримує польських друзів і засуджує цей злочин.

Доповнено:

Уряд Польщі ухвалив рішення про підвищення бойової готовності певних військових частин після вибуху поблизу кордону з Україною.

Анджей Дуда провів телефонну розмову з Байденом, а потім із Зеленським.

Доповнено:

16 листопада НАТО на прохання Польщі проведе засідання на підставі 4 статті Альянсу — Reuters. Стаття передбачає консультації, коли будь-якій із країн-учасниць загрожує небезпека.

Доповнено:

МЗС Польщі підтвердило, що у селі Пшеводув впала ракета російського виробництва, загинули двоє громадян Польщі.

МЗС країни викликало посла рф для детальних пояснень.

Доповнено:

Байден скликав екстрену зустріч в Індонезії, де зараз проходить саміт G20. На ній були лідери Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великої Британії, Іспанії та Нідерландів, а також голови Європейського Союзу та Європейської Ради.

Доповнено:

Байден назвав «малоймовірним» те, що ракета, яка впала на територію Польші, була випущена з росії.

«Я не хочу цього говорити, поки ми повністю не розслідуємо. Але малоймовірно, зважаючи на траєкторію, що вона була випущена з Росії. Будемо дивитись», – повідомив президент, коли його запитали, чи була ця ракета випущена з росії.


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх