Хулігану, який побив двох жінок у Полтаві, суд обрав запобіжним заходом особисте зобов’язання

22.09.2022, 17:03 Переглядів: 1 309 Коментарів: 1

 

Прокуратура оскаржуватиме це рішення в апеляційному суді, зважаючи на те, що підозрюваний є фігурантом іншого кримінального провадження та раніше скоїв чимало злочинів

У четвер, 22 вересня, Октябрський районний суд Полтави виніс ухвалу про обрання підозрюваному у хуліганстві в салоні краси запобіжного заходу – особистого зобов’язання.

Вказана ухвала винесена судом всупереч позиції Полтавської окружної прокуратури, яка наполягала на обранні чоловіку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Про це повідомляє пресслужба Полтавської обласної прокуратури.

Таке м’яке рішення суду ухвалене незважаючи на те, що особа підозрюється у злочині у період дії запобіжного заходу, обраному йому в іншому кримінальному провадженні за ст. 296 (Хуліганство) КК України, судовий розгляд якого триває в Ленінському районному суді Полтави.

До того ж, підозрюваний – неодноразово судимий за різні злочини, серед яких незаконне заволодіння транспортом, шахрайство, розбій тощо.

- Не погоджуючись із рішенням Октябрського районного суду Полтави, прокуратура оскаржуватиме його до Полтавського апеляційного суду та надалі займатиме принципову позицію під час процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінального провадження, - зазначається у повідомленні.

За даними слідства, 29 липня цього року у салоні краси, зневажаючи норми моралі та загальноприйняті правила поведінки у суспільстві, 38-річний полтавець побив перукарку, спричинивши потерпілій тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості, та її мати, внаслідок чого жінка отримала забої. 

Фігуранту інкримінують грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю та винятковим цинізмом, пов’язаному з опором громадянам, які припиняли хуліганство (ч. 3 ст. 296 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

364
22 вересня 2022 17:30

Октябрьський районний суд, Ленінський райониий суд - ви серйозно?


0 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх