Затримали директора підприємства, якого підозрюють у пожежі у полтавському кінотеатрі

7.05.2022, 12:25 Переглядів: 1 702

 

Були порушені вимоги пожежної та техногенної безпеки


6 травня затримали директора одного з полтавських товариств, якого підозрюють у пожежі у приміщенні колишнього кінотеатру ім. І. Котляревського. Про це повідомляє Полтавська обласна прокуратура.

За клопотанням слідчого та прокурора Октябрський районний суд Полтави обрав йому запобіжний захід - нічний домашній арешт. Цю ухвалу суд виніс всупереч позиції сторони обвинувачення, яка наполягала на обранні чоловіку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави на понад 30 млн грн (тобто на суму збитків, завданих злочином Полтавській територіальній громаді). Тож вказане рішення суду прокуратура оскаржуватиме в апеляційній інстанції.

Нагадаємо, внаслідок пожежі, що сталася 9 грудня 2020 року, вогонь знищив пам’ятку архітектури місцевого значення – будинок Полтавського дворянського зібрання, в якому в останні роки розміщувався кінотеатр. На згарищі знайшли тіло 27-річного хлопця.

За результатами судової комплексної пожежно-технічної, будівельно-технічної та мистецтвознавчої експертизи у січні цього року директору товариства, яке фактично використовувало вказане приміщення, заочно повідомили про підозру за ч. 2 ст. 270 та ч. 2 ст. 382 КК України (порушення встановлених законодавством вимог пожежної та техногенної безпеки, яке спричинило виникнення пожежі, якою заподіяно майнову шкоду в особливо великому розмірі, та умисне невиконання рішення і постанови суду, що набрали законної сили, вчинене службовою особою).

Із 17 січня підозрюваний перебував у розшуку. Наразі слідчі дії тривають.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх