«Люди не можуть зробити таке»: президенти країн Балтії та Польщі закликали розслідувати злочини росії

14.04.2022, 01:02 Переглядів: 976

 

Голови країн Європи зроби заяву після відвідування Київщини

Президенти країн Балтії та Польщі після візиту до Київської області, звільненої від російських окупантів, закликали розслідувати воєнні злочини Росії в Україні, посилити санкції проти країни-агресора та надати нашій країні необхідну зброю. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Президенти побували в Бучі, Бородянці та Дмитрівці Київської області. Під час спільної пресконференції після зустрічі з українським президентом Володимиром Зеленським лідер Польщі Анджей Дуда сказав, що розбомблені житлові масиви та руїни на місці звичайних будинків, які залишили по собі російські окупанти — «це не війна, а тероризм»: 

- Якщо хтось відправляє літаки, солдатів, щоб вони бомбили житлові масиви, вбивали мирне населення - це не війна. Це жорстокість, бандитизм, тероризм. І це друге обличчя російського вторгнення в Україну, обличчя, яке ми ніколи не приймемо.

 

Естонський президент Алар Каріс закликав збільшити військову допомогу Україні, зокрема передати протикорабельні засоби, і заявив, що Естонія вже поставила нашій країні допомогу в обсязі третини свого оборонного бюджету. Він також повторив, що Україні місце в європейській сім'ї.

Президент Литви Ґітанас Науседа наголосив, що російська влада має відповісти за всі злочини, скоєні російськими солдатами в Україні:

- Сьогодні ми відвідали Бородянку і побачили темний бік людської натури. Такі звірства можуть скоїти лише зомбі, а не людські істоти.

Він сказав, що Україна має перемогти у війні, а для цього їй потрібні військова, гуманітарна, фінансова та економічна допомога. Науседа закликав запровадити повне ембарго на російські нафту та газ, а також санкції проти всіх російських банків.

Лідер Латвії Егілс Левітс підтримав створення спеціального суду або трибуналу для розслідування злочину російської агресії. Він наголосив, що російські солдати скоїли воєнні злочини в Київській області.

- Україна бореться за нас, і це наш обов'язок допомогти всіма засобами, зброєю, щоб Україна могла захищатися від ворога, - також сказав він.
Автор: Альона Душенко Джерело фото: сторінки президентів у твітері
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх