Китайці намагалися вивезти з України немовлят, позбавлених батьківського піклування

15.03.2022, 22:27 Переглядів: 2 813

 

Наразі малята в безпеці та перебувають під наглядом лікарів

14 березня двоє громадян Китаю намагалися незаконно переправити через пішохідну смугу кордону до Румунії двох немовлят без документів. Їх затримали, прокуратура порушила кримінальну справу. В Офісі генпрокурора кажуть про «перші дзвіночки» спроб незаконного вивозу за кордон дітей, які позбавлені батьківського піклування. Про це йдеться у повідомленні Офісі генеральної прокуратури.

Двоє громадян КНР намагалися незаконно переправити через пішохідну смугу руху на пункті прикордонного пропуску «Порубне» у Чернівецькій області до Румунії двох дівчаток до трьох місяців. Жодних документів на немовлят в іноземців не було.

Співробітники Держприкордонслужби з’ясували, що незадовго перед цим обоє іноземців прибули до України без малечі. Звідки в них взялися діти, іноземці відповісти не змогли.

За попередніми даними слідства, немовлята народилися у грудні 2021 року в одному з пологових будинків міста Києва. А громадянам КНР (студентам одного з київських університетів) дітей від сурогатних мам передала волонтерська організація для доставлення до Румунії начебто на прохання знайомих з Китаю. Дані про волонтерів встановлюються.

Наразі малята в безпеці та перебувають під наглядом лікарів.

Іноземців, які намагалися незаконно переправити немовлят через держкордон затримали, правоохоронці порушили справу за ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 332 КК України. Наразі розв'язується питання щодо повідомлення про підозру та обрання їм запобіжних заходів.


 


Теги: діти війна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх