На Чорнобильській АЕС відновили електропостачання

13.03.2022, 19:29 Переглядів: 1 110

 

Системи охолодження відпрацьованих ядерних збірок знову працюватимуть у штатному режимі, не від резервного живлення

На захопленій російськими окупантами Чорнобильській АЕС відновили електропостачання. Про це повідомляють у Верховній Раді та «Енергоатомі». 

Тепер системи охолодження відпрацьованих ядерних збірок знову працюватимуть у штатному режимі, а не від резервного живлення.

Українські фахівці НЕК «Укренерго» завершили ремонтні роботи на лінії 330 кВ Лісна - ЧАЕС та поновили електропостачання до Чорнобильської АЕС і міста Славутич.

Міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що українські енергетики, ризикуючи власним здоров’ям та життям, змогли відвернути ризик можливої ядерної катастрофи, що загрожувала всій Європі. 

- Наголошую, що ЧАЕС - це об’єкт української енергетики, і нам не потрібна жодна допомога зі сторони будь-кого для забезпечення чи відновлення електропостачання на наші об'єкти. Так, наші енергетики дійсно герої, але самими подвигами неможливо забезпечити ядерну безпеку в умовах військової агресії, - сказав Галущенко.

Він закликав міжнародних партнерів, Єврокомісію, МАГАТЕ, ООН та ОБСЄ допомогти захистити ядерні об’єкти: «Зараз вкрай необхідно змусити ворога залишити АЕС та встановити 30-кілометрову демілітаризовану зону навколо об’єктів атомної енергетики України».

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх