Російська техніка веде вогонь по Запорізькій АЕС: влучили в енергоблок (оновлюється)

4.03.2022, 01:47 Переглядів: 3 770

 

Жителі Енергодару чергували на в’їзді до міста, поряд з яким розташована Запорізька АЕС

Бої російських військових з жителями Енергодару точаться на відстані 5 км від Запорізької атомної електростанції, повідомив кореспонденту проєкту Радіо Свобода «Новини Приазов’я» мер міста Дмитро Орлов. Але поки зауважень щодо роботи станції немає, зазначив він.

- Зараз у всьому місті відсутнє водопостачання. Частково відсутнє енергопостачання. Зараз немає інформації ані про загиблих, ані про поранених. Але я думаю, що такі є, бо пострілів дуже багато, – повідомив Орлов.

До цього він повідомив, що на блокпосту на в’їзді до Енергодару триває бій між російськими військовими і містянами, що чергували на блокпосту. За його даними, у місто проривається близько 100 одиниць російської військової техніки.

Раніше дві доби поспіль жителі Енергодару чергували на в’їзді до міста, поряд з яким розташована Запорізька АЕС. Відео з місця подій оприлюднила Енергодарська міська рада. У своєму звернені міський голова Енергодару заявив, що АЕС не буде передана під контроль російських військових.

Доповнено:

О 1.00 4 березня міський голова Енергодару повідомив, що на підступах до АЕС вже годину тривають важкі бої. ЗСУ тримає оборону.

Доповнено:

Один зі співробітників Запорізької атомної електростанції записав відеозвернення, в якому заявив, що Росія веде вогонь по АЕС.

Відповідне звернення опубліковано в Телеграм-каналі ЗАЕС.

- Увага! Техніка Російської Федерації веде вогонь по Запорізькій АЕС. Існує реальна загроза ядерної небезпеки на найбільшій ядерній електростанції Європи. Вимагаємо припинити вогонь з важкої техніки по Запорізькій АЕС, - наголосив він.

Доповнено:

Унаслідок обстрілів виникла пожежа на Запорізькій АЕС.

Доповнено:

Влучили в перший енергоблок АЕС, рятувальники не можуть почати ліквідацію пожежі, адже обстріли тривають. Інформації про порушення радіаційного фону поки немає, заявив представник пресслужби станції Андрій Туз.

Запорізька АЕС є найбільшою в Європі.

Доповнено:

Перший енергоблок ЗАЕС, у який влучили був на плановому ремонті, однак ядерне паливо звідти не встигли відвантажити.

В цьому величезна небезпека.

Доповнено:

Пожежники змогли потрапити на територію Запорізької АЕС. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Олександр Старух.

Деталі пожежі також розповіли в ДСНС: Пожежа виникла за територією АЕС – в навчально-тренувальному корпусі. На Запорізькій АЕС відключили третій енергоблок від всієї системи. Працює лише четвертий енергоблок. Радіаційний та протипожежний стан на атомній електростанції в межах норми.

Доповнено:

Зеленський про ситуацію на ЗАЕС: 

«Росія — це перша у світовій історії держава, яка обстрілює атомну електростанцію. Можливий вибух призведе до загибелі Європи».

4.17. В.о. гендиректора ЗАЕС Ігор Мурашов заявив, що ядерна безпека на станції порушена. Пожежа триває, рятувальників не допустили. На території тривають бойові дії — Енергоатом.




Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх