Тіньова торгівля: на Полтавщині жінка продавала на ринку нелегальні цигарки та алкоголь

8.12.2021, 15:32 Переглядів: 1 541

 

Правоохоронці вилучили продукції без акцизних марок на 57,5 тисяч гривень

На центральному ринку в селищі Нові Санжари Полтавського району поліція вилучила у підприємиці цигарки та алкоголь без акцизних марок* на понад пів сотні тисяч гривень. Про це інформує управління превентивної діяльності ГУНП.

Тіньову торгівлю виявили працівники регіонального управління стратегічних розслідувань спільно з працівниками сектору реагування патрульної поліції відділення поліції №3 (Нові Санжари) Полтавського райуправління. 37-річна жінка, яку викрили у порушенні правил торгівлі підакцизними товарами, вже отримувала адмінпротокол за продаж цигарок та алкоголю без марок акцизного збору.

Під час документування правопорушення поліція вилучила понад 1 300 пачок цигарок та більше ніж 200 л алкоголю без маркування на 57,5 тисяч гривень.

Відносно підприємиці склали протокол за частиною 4 статті 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення – порушення правил торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами працівником підприємства торгівлі, якого протягом року було піддано адміністративному стягненню за такі ж порушення. Адміністративні матеріали спрямували до Новосанжарського районного суду Полтавської області для ухвалення правового рішення.

*Наявність наклеєної в установленому порядку марки акцизного податку встановленого зразка на пляшці (упаковці) алкогольного напою та пачці (упаковці) тютюнового виробу є однією з умов для ввезення на митну територію України й продажу таких товарів споживачам, а також підтвердженням сплати податку та легальності ввезення товарів (п. 226.2 статті 226 Податкового кодексу України).

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: Національна поліція Полтавщини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх