Закупівлі на понад 17 мільйонів гривень на будівництво мосту визнали недійсними

11.06.2021, 17:15 Переглядів: 2 762

 
 Позов прокуратури задоволений

Нещодавно був задоволений позов прокуратури про визнання недійсними результату закупівлі та договору підряду капітального ремонту мосту. Позовну заяву Полтавської обласної прокуратури задовольнив Господарський суд Полтавської області.
Прокуратура встановила, що під час публічної закупівлі, проведеної у квітні минулого року тендерним комітетом державного підприємства, переможцем відкритих торгів щодо капітального ремонту моста на автомобільній дорозі місцевого значення Машівка-Карлівка визнали товариство «Укртрансміст». Воно запропонувало витратити на проведення ремонту понад 17 млн 680 тис грн. Водночас на суд тендерного комітету представили більш економічно вигідну пропозицію іншого учасника торгів, яка була відхилена.

Таким чином тендерний комітет порушив принципи публічних закупівель та надав перевагу товариству, пропозиція якого дорожча за відхилену.

Суд першої інстанції погодився з доводами прокуратури і визнав недійсними результати закупівлі, проведеної державним підприємством «Агентство місцевих доріг», а також договір підряду з додатковими угодами, укладеними між державним підприємством і товариством на понад 17 млн 680 тис грн, - зазначено на сайті прокуратури.

Учасники справи мають право на оскарження вказаного рішення.  

Довідково: відповідно до ст. 5 Закону України «Про публічні закупівлі» одним із принципів публічних закупівель є максимальна економія, об’єктивне та неупереджене визначення переможця закупівлі, запобігання корупційним діям і зловживанням.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх