Поліція перевіряє інформацію про пограбування могили скіфської цариці на Полтавщині (додано)

7.05.2021, 07:25 Переглядів: 3 167

 

Раніше ЗМІ повідомляли, що на Полтавщині чорні археологи здійснили планетарне археологічне відкриття

На Полтавщині пограбували могилу скіфської цариці - поліція веде перевірку. Як повідомляє сайт «Укрінформ», поліцейські Полтавщини не отримували звернень щодо пограбування на місці давно розкопаного кургану могили скіфської цариці.


- Інформація щодо цього була опублікована 20 квітня. Ми її переглянули, але у нас взагалі таких повідомлень і таких фактів не зареєстровано в області. Ми відреагуємо і будемо ще додатково перевіряти цю інформацію, але станом на зараз взагалі такі факти відсутні, - зазначили у пресслужбі поліції області сайту «Укрінформ». 


Раніше ЗМІ повідомляли, що на Полтавщині чорні археологи «здійснили планетарне археологічне відкриття – на місці якогось давно розкопаного кургану пробурили шурф, заклали 159 кг тротилу, рвонули... пригнали екскаватор, копнули; знайшли могилу скіфської цариці».


Відповідне повідомлення та фотографії золотих прикрас з так званої «могили скіфської цариці» виклав Віктор Тригуб, редактор журналу «Музеї України». За його словами, могилу підірвали чорні археологи, а прикраси виставили на продаж, загальна вага прикрас - 250 кг.


Додано:


Інформація про те, що у Полтавській області чорні археологи знайшли скарб і тепер його розпродають в інтернеті та що до цього причетна СБУ, не відповідає дійсності – це фейк. Про це сказали в коментарі кореспондентові «Укрінформу» у пресслужбі СБУ.


- Ця інформація - фейк. Підрозділ кібербезпеки виявив його ще минулого тижня. Можливо, вона пов’язана з тим, що напередодні СБУ провела заходи з недопущення вивезення культурних цінностей на територію РФ, і це послугувало каталізатором, - припустили в СБУ.
Автор: Альона Душенко Джерело фото: Музеї України
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх