Вагітна жінка з трьома дітьми втекла до Полтави від аб'юзера

9.04.2021, 19:00 Переглядів: 3 989

 

Жінку на узбіччі підібрав поліцейський

На Полтавщині поліцейські взяли під піклування вагітну матір з маленькими дітьми, яка втекла від домашнього кривдника за 300 кілометрів, повідомляє пресслужба поліції.

 

Як повідомила омбудсмен поліції області Наталія Нечепуренко, вагітну матір з дитям на узбіччі автодороги побачив поліцейський Дніпропетровської області, який на власному автомобілі прямував у бік Полтавщини. Від випадкової попутниці водій дізнався, що вона шукає захисту від домашнього кривдника.


Поліцейський з’ясував, що окрім 2-річної донечки 30-річна жінка виховує ще трьох синів (яким 11, 8 та 6 років). Сварку, що підштовхнула матір до втечі, старші діти не бачили –  від початку карантину вони проживали з бабусею, у Полтаві.



Справами багатодітної матері з іншої області опікуються уповноважена з контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності Полтавщини спільно з працівниками сектору протидії домашньому насильству Полтавського райуправління поліції. Незабаром правоохоронці планують допомогти жінці з оформленням необхідних документів.


- Бійки доходили до того, що навіть ножі кидалися і все, що під руками. Він навіть палець собі зламав, коли кидав у мене мікрохвильову піч. Він не хотів працювати, тільки пиячив. Я ж бралася за будь-яку роботу, - розповіла жінка, постраждала від домашнього насильства.



Молода мама планує будувати нове життя у Полтаві. Насамперед вона прагне, щоб у дітей був свій «куточок» і дитинство без агресії та зневаги. Однак для того, щоб ці мрії стали дійсністю потрібно, для початку, до народження п’ятої дитини владнати проблеми з документами. Допомогти у розв’язанні цієї справи пообіцяли полтавські поліцейські.


 


- Сьогодні спільно з працівниками сектору протидії домашньому насильству ми відвідали родину, щоб поцікавитися станом здоров’я та нагальними проблемами. Найближчим часом ми плануємо допомогти багатодітній матері оформити документи й стати на медичний облік у в’язку з вагітністю та пологами, - повідомила Наталія Нечепуренко.


На жаль подібних ситуацій чимало. Про це свідчить і статистика поліції. Утім не кожна жертва насильства наважується на вольове рішення розірвати це «коло». 


Офіцерка сектору протидії домашньому насильству Катерина Васільєва підкреслила, що з початку року у Полтаві поліція зареєструвала понад 900 звернень громадян з приводу домашнього насильства. З них понад 320 викликів дійсно вимагали правового втручання поліції.

 

- За виявленими фактами були складені адміністративні протоколи за ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення (вчинення домашнього насильства). Також було винесено 70 термінових приписів, які забороняють кривднику знаходитися в спільному помешканні, входити до цього помешкання та спілкуватися з постраждалою особою у будь-якій формі, – уточнила лейтенант поліції.

 

Катерина Васільєва радить у випадках домашнього насильства негайно телефонувати за номером 102, щоб обов’язково зареєструвати цю подію та надати можливість поліції вчасно припинити правопорушення. Це стосується не тільки постраждалої особи, але й свідка.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх