Правоохоронці затримали зловмисників, які напали на кременчужанина та вимагали у нього 30 тисяч гривень (доповнено)

26.03.2021, 16:23 Переглядів: 3 339 Коментарів: 1

 

Курував усе чоловік, який знаходиться у виправній колонії

Правоохоронці затримали зловмисників, які напали на кременчужанина та вимагали у нього 30 тисяч гривень. Про це повідомляє Головне управління Національної поліції у Полтавській області. 


Курував усе чоловік, який відбуває покарання у виправній колонії. Виконавцем був його син та ще двоє зловмисників. 26 березня у них провели обшуки та вилучили ряд речових доказів:


«У ході проведення оперативно-розшукових та слідчих дій нами було встановлено, що організовував  злочинну діяльність групи чоловік, який утримувався в Полтавській установі виконання покарань. Для реалізації  своїх злочинних планів фігурант залучив свого сина та ще двох осіб. Вони підозрюються у вимаганні 30 тисяч гривень та вчиненні розбійного нападу на мешканця Кременчука. Під час проведення 26 березня санкціонованих обшуків за місцем мешкання  членів злочинної групи, а також в камері для утримання ув’язнених, слідчими, під процесуальним керівництвом прокуратури, вилучено ряд речових доказів, що підтверджують участь спільників у вчиненні тяжких злочинів. Серед вилученого - майно потерпілого, зброя, мобільні телефони тощо», - повідомив Артем Родигін, заступник начальника поліції Полтавщини. 


Наразі трьом особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 189 (Вимагання) і частиною 3 статті 187 (Розбій) Кримінального кодексу України та вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів. У рамках кримінального провадження тривають слідчі дії. У разі доведення судом вини підозрюваним загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.


Доповнено:


Як повідомляє пресслужба Полтавської обласної прокуратури, кременчужанин, перебуваючи під вартою, зателефонував синові та наказав вчинити злочин. Останній разом зі своїм знайомим у Кременчуці, погрожуючи господарю квартири пістолетом, зайшли до його оселі, побили та, узгоджуючи свої дії по телефону з батьком, поставили вимогу про передачу упродовж тижня 30 тис. грн.


Потім обшукали житло і заволоділи ноутбуком, мобільними телефонами й іншими особистими речами потерпілого на суму понад 60 тис. грн.   

Автор: Юлия Волынская Джерело фото: ГУ НП у Полтавській області
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

85
26 березня 2021 16:38

Ошибки в статье. "Курував" - два раза!
Больше читайте тут:

И "на вимагали" - надо "та"
Больше читайте тут: 


10 3

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх