За погрозу журналістці полтавця засудили до 2 років позбавлення волі

1.08.2020, 09:02 Переглядів: 2 450 Коментарів: 2

 Чоловік у 2018 році направив журналістці текстове повідомлення, в якому погрожував насильством. Окрім цього, він розмістив аналогічний допис у своєму обліковому записі у соціальній мережі «Facebook»

42-річний полтавець, який погрожував насильством журналістці, засудили до 2 років позбавлення волі з іспитовим терміном. Про це повідомляє пресслуба прокуратури. 
 
Вироком Октябрського районного суду Полтави чоловік визнаний винним у погрозі насильством журналісту у зв’язку із здійсненням ним законної професійної діяльності (ч. 1 ст. 345-1 КК України). Полтавця засудили до 2 років позбавлення волі та на підставі ст. 75 КК України звільнений від відбування покарання з іспитовим строком на 1 рік. Також суд зобов’язав стягнути з обвинуваченого в дохід держави процесуальні витрати на залучення експерта на суму понад 11 000 грн.


Нагадаємо, у травні 2017 року за статтю, розміщену у мережі Інтернет, полтавець направив журналістці текстове повідомлення, в якому погрожував насильством. Окрім цього, він розмістив аналогічний допис у своєму обліковому записі у соціальній мережі «Facebook».


Як повідомив на своїй сторінці голова Полтавської обласної організації НСЖУ Євген Лопушинський, що це невелика перемога медіаспіьноти. 


- Маленька перемога медіаспільноти - сьогодні нарешті суд оголосив вирок Андрію Князєву, який погрожував у мережі Фейсбук журналістці Дарині Синицькій. Суд дав Князєву два роки умовно - маємо чи не перший в області прецедент, коли порушник відбувається не штрафом, або взагалі лишається непокараним, а отримує реальний вирок. Дякую усім колегам які виявили солідарність, і не дали "поховати" справу Дарини - написав Євген.


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

0
3 серпня 2020 20:07

Дерзкий и наглый, имеющий проблемы с Законом, типичный доброволец. Наверное из-за этого и не прикрыли, сказались бывшие заслуги. Я же говорю, что Законы Украины - это для рядовых граждан. На участников Законы не распространяются.


2 7
4 363
1
3 серпня 2020 21:14

Цитата: Volvoвод
типичный доброволец
смотрю вам добровольцы сильно не по душе-небось пику натовкли, тепер только дрищете в коментах...


0 6

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх