8,5 тисяч гривень штрафу присудили водію, який дав хабар правоохоронцю в Зіньківському відділенні поліції

3.03.2020, 17:38 Переглядів: 2 413 Коментарів: 1

Чоловік сподівався, що за 5 тисяч гривень правоохоронець зіпсує протокол за нетверезе водіння

 

Зіньківський районний суд виніс вирок чоловіку, який дав поліцейському хабар. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.


Увечері 8 лютого цього року в селі Удовиченки Зіньківського району обвинуваченого виявили нетверезим за кермом ВАЗ-2108. Чоловіка перевірили на алкотестері, який показав результат у 1,5 проміле (норма - 0,2 проміле).


У той же день нетверезий водій запропонував поліцейському, який склав на нього протокол за порушення ч.1 ст1 130 КУпАП, 5000 гривень хабара. Була одна умова - щоб правоохоронець пошкодив протокол.


Поліцейський попереджав чоловіка про кримінальну відповідальність. Але обвинувачений проігнорував попередження, тому 11 лютого об 11.06 повернувся з 5 тисячами гривень до Зіньківського відділення поліції. У приміщенні службового кабінету №31 дістав з лівої нагрудної кишені своєї куртки гроші та передав їх в руки поліцейському.


14 лютого була укладена угода про визнання винуватості. Сторонами узгоджено, що при затвердженні угоди буде призначене покарання за ч.1 ст. 369 КК України у виді штрафу в розмірі 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян у сумі 8500 грн.


Суд визнав чоловіка винним за порушення ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі), угоду затвердив. Тому водія покарали на 8500 гривень.


Вирок може бути оскаржений протягом 30 діб.

Теги: взятка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

0
4 березня 2020 11:35

Нагрузили дядька на угоду про визнання винуватості. Чиста провокація, сообразили що можна показник зрубати і заманили щоб приніс на третій день гроші в райвідділ ніби то"порішати" за протокол. А самі з прокурорськими підготувалися до спектаклю. П'яничка так і не зрозумів, що такі речі через три дні вже не вирішуються, коли сам в протоколі вже все попідписував і визнав вину - такі речі без протокола робляться.


1 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх