На Полтавщині затримали телефонного шахрая, який обманював та обкрадав пенсіонерок

20.12.2019, 10:02 Переглядів: 2 542

 

27-річний хлопець дзвонив своїм жертвам по телефону і казав, що їхні родичі постраждали в ДТП та просив грошей

У Миргороді детективи затримали 27-річного хлопця, який ошукав кількох пенсіонерок на значну суму. Про це повідомила пресслужба Нацполіції Полтавської області.


- Ваш син потрапив у ДТП, терміново необхідні гроші на операцію, - саме так зазвичай розпочинав свою розмову з майбутньою жертвою телефонний шахрай.


Використовуючи психологічні прийоми, аферист змусив місцевих пенсіонерок перерахувати гроші для уявного порятунку родичів, які нібито потребують невідкладної хірургічної операції після ДТП. Схема, за якою діяв шахрай, була простою, однак напрочуд результативною. По закінченню телефонної розмови жінки беззастережно виносили та передавали у руки зловмисника не тільки всі свої заощадження, але й золоті прикраси.


Коли ошукані жінки з’ясували, що ніхто з їхніх рідних насправді такої допомоги не потребував, звернулися до поліції. Юрій Лохвицький, керівник Миргородського відділу поліції, повідомив, що встановити місце перебування підозрюваного і затримати його вдалося завдяки інформації, яку поліція отримала від потерпілих.


Поліцейські встановили, що 27-річний хлопець – мешканець непідконтрольного населеного пункту, розташованого на окупованій території східної України. Детективи повідомили йому про підозру у скоєнні чотирьох аналогічних злочинів. Затриманому інкримінують шахрайство, вчинене повторно (ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України).


Суд обрав аферисту запобіжний захід – тримання під вартою терміном на 60 діб (з правом внесення застави). Наразі проводяться слідчі дії, триває досудове розслідування.


Поліція закликає громадян бути обачними і не довіряти неперевіреній інформації від сторонніх осіб, а також попередити про подібні афери своїх стареньких родичів.


Не реагуйте на подібні дзвінки. Якщо ж ви припускаєте, що з вашим родичем в цей час може статися ситуація, про яку вам говорять телефоном, покладіть слухавку і одразу ж передзвоніть родичу. Якщо той не відповідає, телефонуйте його друзям і сусідам.


У разі, якщо ви стали жертвою шахрая, негайно звертайтеся до територіального відділу поліції або телефонуйте на лінію «102», - наголошують поліцейські.

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: slk.kh.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх