У Києві затримали начальника Полтавської митниці під час отримання хабаря

8.09.2019, 13:34 Переглядів: 4 562

 

Посадовець отримав 4 тисячі доларів

 

7 вересня у Києві після одержання 4 тисяч доларів неправомірної вигоди затримали начальника Полтавської митниці. Про це інформує Департамент захисту економіки Нацполіції України.


Повідомляють, що тривалий час правоохоронці документували протиправну діяльність посадових осіб Полтавської митниці ДФС України. Останні налагодили «схему», за якою суб’єкти господарювання за певну винагороду отримували змогу розмитнювати товари по мінімальній ставці. Під час процесуальних заходів було встановлено причетність до корупційної діяльності посадових осіб керівної ланки Полтавської митниці.


Організатором «схеми» виявився керівник митниці. 4 тисячі доларів той отримав за розмитнення 10 контейнерів. А саме за визначення необхідної ставки мита та відповідного коду класифікації товару, аби надалі оминути систему ризиків та безперешкодно пройти усі необхідні митні процедури за прискореною процедурою.


 


Наразі проводяться невідкладні слідчі дії. Вирішується питання про затримання керівника Полтавської митниці у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Процесуальний статус інших учасників «схеми» буде визначено під час досудового розслідування.


У затриманні брали участь оперативники Департаменту захисту економіки Нацполіції, слідчі теруправління ДБР, розташованого у місті Києві, за процесуального керівництва військової прокуратури Центрального регіону.

Автор: Євгенія Каблучка Джерело фото: www.npu.gov.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх