«Були розбиті губи, з носа капала кров»: свідки продовжили давати показання у справі патрульних-грабіжників

19.08.2019, 13:02 Переглядів: 8 184 Коментарів: 3

 

Серед свідків: працівник «швидкої», четверо поліцейських та чоловік, до якого потерпілий прийшов після побиття

14 серпня у Крюківському районному суді відбулося чергове судове засідання у справі щодо патрульних, яким інкримінують перевищення влади працівниками правоохоронного органу (ч. 2 ст. 365 ККУ) та розбійний напад (ч. 4. ст. 187 ККУ). Свідки продовжили давати показання. Перед судом виступили чоловік, до якого прийшов потерпілий Олександр після побиття, лікар «швидкої» та патрульні поліцейські.


Нагадаємо, що у суді вже виступили свідки такі свідки як матір та брат потерпілого, свідок побиття. 



Свідок Віктор, який пустив до себе додому потерпілого після побиття

Віктор розповів, що 27 грудня 2018 року перебував вдома. У період після опівночі на вулиці загавкала собака, чоловік відкрив двері. У дворі був потерпілий Олександр, в якого, за словами свідка, були розбиті губи, з носа капала кров. Віктор дав потерпілому чаю, закурити, умитися. Потерпілий розповів Віктору, що його побили поліцейські, забрали годинник та гроші.


З телефону свідка подзвонили брату потерпілого, потім викликали «швидку».


Відповідаючи на запитання адвоката, Віктор розповів, як потерпілий потрапив у його двір. За словами свідка, його син тієї ночі гуляв, повернувся додому та не закрив калитку.


Працівник «швидкої», який у ту ніч ушпиталив потерпілого

Медик разом з напарницею виїжджав на виклик до Олександра, до помешкання Віктора. Потерпілого оглянули та доставили до відділення лікарні «Кременчуцька» на вулиці Павлова. За словами свідка, у потерпілого були гематоми та кровопідтьоки на голові та обличчі.


Щодо стану алкогольного сп'яніння потерпілого, то медик не зміг ствердно відповісти, був Олександр тверезий чи п'яний.


Віталій, працівник патрульної поліції Кременчука, старший інспектор відділу моніторингу

Свідок пояснив, що відділ моніторингу розглядає скарги на поліцейських. Віталій розповів, що близько 03.00 на планшет надійшла скарга про побиття чоловіка біля магазину «АТБ» (на перетині вулиць Першотравневої та Небесної Сотні - автор) невідомими в поліцейській формі. Схоже, що скарга надійшла від диспетчера «103». Віталій зв'язався з братом потерпілого, який повідомив, що не потребує допомоги від служби моніторингу і що нібито спілкуватиметься лише з керівником патрульної поліції. Оскільки брат відмовився писати заяву, Віталій ніяких дій не вчинив.


Згодом Віталію стало відомо, що з відділення лікарні на вулиці Павлова надійшов виклик про адмінправопорушення. Виявилося, що там оглядають потерпілого Олександра. Віталій виїхав туди для перевірки роботи екіпажу, але його туди не допустили, адже брат потерпілого писати заяву знову ж відмовився.


Свідок Володимир, інспектор патрульної поліції Кременчука

27 грудня Володимир з напарником Євгенієм перебував на чергуванні. Отримали повідомлення з відділення лікарні на вулиці Павлова про хуліганство. Охоронець лікарні викликав поліцію. У медзакладі виявили потерпілого Олександра, який розповів, що його побили працівники поліції. Про це Володимир повідомив своє керівництво, командира роти Тетяну Габерлах. Потерпілий поводив себе агресивно, але після проведення бесіди правопорушення було припинене. Тож адмінматеріали не складали.


Свідок Євгеній, поліцейський

27 грудня 2018 року Євгеній перебував на нічній зміні разом з напарником Володимиром. Свідок розповів, що виїжджали до відділення лікарні на вулиці Павлова на адмінпорушення. Там перебував потерпілий, який поводив себе агресивно. За словами поліцейського, обличчя потерпілого було запухле, були помітні гематоми.


Один із адвокатів підозрюваних запитав, чи був потерпілий Олександр нетверезим. Євгеній відповів, що «по поведінці був нетверезим».


Свідок Олександр, поліцейський

У день побиття патрулював містом в складі екіпажу з командиром роти Тетяною Габерлах. Олександр виїжджав до відділення міської лікарні на вулиці Павлова. Спілкувалася з особами в лікарні переважно Тетяна Габерлах. Потерпілого не бачив.


Також на відповідному судовому засіданні прокурор клопотав про продовження міри запобіжного заходу щодо трьох підозрюваних у вигляді тримання під вартою. Суд клопотання задовольнив, тож чоловіки продовжать перебувати у СІЗО до 12 жовтня включно. Щодо підозрюваного, який перебуває під домашніх арештом, прокурор заявив клопотання про зміну запобіжного заходу: з домашнього арешту на тримання під вартою. Суд відмовив у задоволенні клопотання.


Наступне судове засідання має відбутися 24 вересня.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

767
19 серпня 2019 13:35

Ну с нашими судами не удивлюсь если отпустят.


19 1
1 088
20 серпня 2019 08:48

А УСБ, Подключается к расследованию ?!


1 0
129
23 серпня 2019 12:55

вот и надейся и жди помощи от полиции


0 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх