Прокуратура вручила екс-меру Полтави підозру

13.12.2018, 10:29 Переглядів: 3 096

 

Олександру Мамаю загрожує до 10 років позбавлення волі

10 грудня прокуратура Полтавської області повідомила про підозру колишньому міському голові Полтавської міськради Олександру Мамаю. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.


Екс-мера підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень щодо протидії законній господарській діяльності юридичної особи – Полтавської міської ради – та організації несанкціонованого втручання в роботу інформаційної системи.


Мова йде про два випадки, коли у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань відбулися незаконні дії. Перший випадок відбувся у листопаді цього року, у результаті якого безпідставно втрутилися до Реєстру, визначивши Полтавським міським головою раніше звільненого керівника. У той час, коли виконуючим обов’язки мера є секретар міськради Олександр Шамота.


Згодом екс-очільник Полтавської міської ради звернувся до Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Міністерства юстиції України зі скаргою щодо скасування вказаних реєстраційних дій.


Історія повторилася у грудні 2018 року. За інформацією прокуратури, невстановленими особами з використанням ключа державного реєстратора Київської області, без його згоди, знову внесли зміни до Реєстру. Таким чином Олександр Мамай знову став Полтавським міським головою та отримав право підписувати офіційні документи.


Прокуратура вважає, що відповідні дії є незаконними. За вказаними статтями існує відповідальність у вигляді позбавлення волі до 10 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 2 років.

Автор: Євгенія Каблучка Джерело фото: Прокуратура Полтавської області
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх