Пригоди у Градизьку: «випалювання їжачків», пожежа у трьох дворах і рятувальна машина без бензину

30.09.2018, 08:08 Переглядів: 5 478

Історія про те, як чоловікові, у дворі якого сталася пожежа, довелося заправляти автомобіль рятувальників, аби ті виїхали на пожежу

До «Кременчуцького Телеграфу» звернувся депутат Градизької селищної ради Валерій Ковтун. Він розповів про подію, яка сталася у їх селищі 3 вересня.


- У дворі чоловіка сталася пожежа – загорівся дровник. Спочатку він намагався самотужки її загасити, але йому не вдалося. Він на власній машині поїхав до пожежників. Ті сказали, що нема бензину. Потім чоловік поїхав на заправку, набрав каністру бензину і привіз, після чого ті все ж таки виїхали на пожежу. От тільки вже пройшло 45 хвилин і встигла згоріти друга машина, яка стояла у нього у дворі. Вона була не на ходу, тому відігнати він її не зміг.

 

До прибуття рятувальників пожежу гасили жінки та пенсіонер зі шлангом та відрами:

 

- Як загорілося я не знаю. Я їхав на велосипеді і побачив жінок, які протягували шланг, - розповідає пенсіонер Олександр Дорошенко, один місцевих мешканців, які гасили пожежу. – У дворі того чоловіка загорілася машина. Все тріщало і стріляло. Зайти було неможливо. Господар двору сам намагався загасити пожежу, але не зміг. Він стрибнув у машину і полетів одразу на заправку, бо перед тим дзвонив і йому сказали, що нема бензину. Хвилин 20 він втратив на заправці, бо в черзі були дві машини. І хвилин через 40 приїхали пожежники. Увесь цей час ми гасили двір, що поруч. Відрами і шлангом. Жінка з поламаною рукою наливала воду у відра, а ми гасили.

 

За словами В. Ковтуна, 12 вересня він та його депутатська група винесли це питання на сесію селищної ради:

 

- Ще перед Першим вересня машина мила паркан у школі-інтернаті. І бензин був! Зазвичай сесії селищної ради у нас на 14.00, але того дня перенесли на 15.00. І на сесію прийшов начальник місцевої пожежної охорони. Начальник Глобинської пожежної охорони сказав, що вони брали у нього довідку 12 вересня о 14.00 про те, що машина була на ремонті. Вони взяли довідку заднім числом.

 

 Ми звернулися за коментарем до селищного голови Мирослава Носи. І ось перше, що він сказав відповідаючи на наше запитання:

 

- Справа у тому, що у мене у депутатському корпусі три *** і ***! Чоловік випалював у себе у дворі їжачків, - каже Мирослав Носа.


- Вибачте, що? - Перепитую.

- Їжачків.


- Яких їжачків? (Мені на хвилину здалося, що це якась назва якогось предмета чи явища, про яке мені невідомо).

- Ну їжачків, з голочками таких. У нього там нічого не росте. Суха трава, і їжачки в ній. І він вирішив їх випалити.

 

Потім, трохи відійшовши від емоцій, М. Носа розповів, що по документах того дня машина була на ремонті. З неї злили усі рідини. До 18.00 вона не була на бойовому розрахунку. Ремонт закінчили раніше. Селищний голова також повідомив, що чоловік претензій сам ні до кого немає. М. Носа надав також номер телефона постраждалого Юрія.

 

- Ви не почуєте від мене того, що хочете, - каже Юрій. – Це перший і останній раз, коли я понадіявся на когось окрім себе. Претензій я ні до кого не маю, з владою мати справу не хочу. Це все, що я можу сказати.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх