Сутичка Нацкорпусу та патрульної поліції у центрі Кременчука (доповнено)

16.12.2017, 09:54 Переглядів: 27 914

 

Активісти продовжують виступати проти продажу земельної ділянки на бульварі Пушкіна

Сутичка між патрульної поліцією та національним корпусом "Азов" та С14 відбулася зранку 16 грудня біля кафе "Метрополь" на бульварі Пушкіна.


Вони продовжують виступати проти продажу земельної ділянки під літнім майданчиком, заявляючи, що це частина зеленої зони.



Представники ГО "Національний корпус "Азов" обвішали фасад будинку зображеннями екс-керівника податкової Кременчука Звонкова та голови земельної комісії Руслана Ульянова, а також палили фаєра. 


- Ми вважаємо, що сквер не можна забудовувати, а зараз депутати хочуть узаконити кав'ярню. Ми проти, тому виражаємо свій протест, - зазначив голова ГО "Національний корпус" Ярослав. 


Після того, як протестуючі покинули місце, залишилося двоє "азовців", між ними та поліцією зав'язалася сутичка. На підмогу кинулися протестувальники, які намагались "відбити свого", якого правоохоронці намагались затримати. Зав'язалася сутичка, поліція застосувала сльозогінний газ.



Одного з протестуючих затримала поліція, як виявилося, він неповнолітній. Йому інкримінують хуліганські дії та напад на правоохоронця.


Хлопця відвезли до відділення поліції на вулиці Київській. За ним поїхали його товариші, вимагають відпустити, стягують під паркан відділку шини.


 

 

До відділку поліції приїхали двоє депутатів Кременчуцької міської ради: Тетяна Сідерка та Валентин Курченко-Гай. Вони стурбовані ситуацією, адже питання виноситься на сесію й вони не хочуть, щоб таке повторилося у сесійній залі.  


О 12.20 неповнолітнього відпустили, на нього складений адміністративний протокол. За словами керівника ГО "Національний корпус" Ярослава, на неповнолітнього склали адміністративний протокол, йому інкримінують, що він розмалювував будівлю та порушив громадський порядок.


У сутичці також постраждали правоохоронці. 


Під час проведення акції проти забудови центральної частини міста представниками однієї з громадських організацій виник конфлікт з працівниками управління патрульної поліції м. Кременчук, у результаті якого працівнику УПП нанесли тілесні ушкодження і, відповідно, поліцейські застосували заходи примусу, - зазначив керівник Кременчуцького відділу поліції Віталій Ботвина. 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх