«Амстор» є, грошей нема. І ковзанки теж немає.

17.09.2010, 18:03 Переглядів: 3 910
Супермаркет «Амстор» «виріс» на місці парку МЮДа..
Пан Сень

Це – супермаркет «Амстор». Він «виріс» на місці парку МЮДа.  Величезну земельну ділянку під його будівництво забудовникам теж виділили депутати Кременчуцької міської ради.  Виділили знову-таки в оренду, продавати через земельний аукціон не стали. Тут вже, брутально висловлюючись, «порилися» не БЮТівці, а депутати-«нашоукраїнці».

За кілька років до нашестя «Амстору»  міська влада передала парк МЮДа в управління компанії «Меркатор», якою керував  впливовий депутат міськради, «нашоукраїнець» пан Сень.  За цю передачу голосував (більше того, агітував) навіть відомий  борець-теоретик пан Стасюк – дуже він довіряв пану Сеню, навіть серйозно переконував кореспондента «Телеграфу», що завдяки депутату Сеню парк МЮДа просто-таки розквітне. 

Та ми нервувалися. Пан Сень – бізнесмен. Це не його профіль – забезпечувати розцвітання парків. Тож парк і не розквітнув. Його просто вирубали.  Замість парку виріс «Косметик-центр», яким багато років керує найближча родичка депутата Сеня.  І супермаркет «Амстор». Ним родичі пана депутата не керують.  Але! Свого часу «ТелеграфЪ» знайшов угоду, укладену міською владою з підприємством-управителем парку.  Там був цікавий пункт, згідно з яким влада не мала надалі права без згоди з управителем передавати паркову ділянку в оренду. Тож, маємо підстави вважати, що без згоди управителя тут не обійшлося.

А коли бізнесмен дає згоду, він, зазвичай, робить це із зиском для себе. А от кременчуцька громада від винищення парку МЮДа та появи «Амстору» нічогісінько не отримала. Землю вона втратила назавжди, грошей за неї не отримала. Та ще й посадовці  – на чолі з мером – якось так хитро дозволили «Амстору» не перераховувати кошти на розвиток інфраструктури Кременчука.  Домовились, що замість реальних грошей «Амстор» зведе льодовий палац із ковзанкою.

А кременчужани туди ходитимуть ковзатись – за гроші, зрозуміло.  Ну що? «Амстор» є.  А ковзанки немає. І грошей місто не отримало за таку величезну земельну ділянку – та ще й в самісінькому центрі, поруч із залізничним вокзалом.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх