За Жовтневий судитимуться

10.03.2010, 21:40 Переглядів: 2 529
Виконавців капремонту у сквері звинувачують у службовому підлозі.
За вдалий капремонт скверу будівельнику та посадовцю «світить строк»
Фото: Дмитрий Бабец

У прокуратурі кажуть, акти прийому-передачі робіт підписані раніше, ніж зроблена реконструкція. Будівельник відчитався про роботу, яка ще не виконана, а чиновник із мерії підписався, що він її бачив. «Роботи-невидимки» згодом були зроблені, однак ті, хто ставив підписи у папірцях у суді відповідатимуть за службовий підлог.

Нещодавно кременчуцька прокуратура отримала висновки експертів щодо реконструкції частини вулиці Леніна та скверу Жовтневий (біля «Зебри»), яка була виконана ще у 2008 році. Висновки невтішні – схоже, на реконструкції хотіли зекономити. Фахівці виявили акти, у яких підписи, що засвідчують прийняття роботи, з’явилися раніше, ніж ці роботи були виконані. І таких «робіт-невидимок» у прокуратурі нарахували на 800 тисяч гривень. Прокурор Кременчука Віктор Павлійчук пояснює, можливо, це пов’язано із тим, що кошти на реконструкцію надійшли наприкінці року:

– Це пережиток соціалізму: гроші прийшли під кінець року, роботи до кінця року будівельники виконати не встигають. А якщо кошти не будуть використані, то їх доведеться повертати державі, – каже він.

Отже, 800 тисяч гривень легким розчерком пера у 2008 році «списали». Однак у першому кварталі 2009 року їх таки пустили на подальшу реконструкцію і виконали  «роботи-невидимки», які вже значились у акті прийому-передачі. Чому «списані» гроші не осіли у кишенях? Можливо, у діях зі «списанням» грошей дійсно не було злого умислу.  А можливо,  «шум», піднятий навколо невдалої реконструкції, просто завадив цим коштам тихенько «осісти»  у кишенях. До речі, роботи у сквері дійсно таки дуже пожвавились після того, як прокуратура зацікавилась їхнім ходом.

За плутанину із грошами та документами відповідатимуть двоє. Як каже прокурор міста Віктор Павлійчук, один із них – представник фірми «Центр», яка займалась будівельними роботами. До речі, ця ж фірма займається будівництвом школи-дитсадка в районі Радянської Армії, що зводять за бюджетні кошти.
Другий «відповідач» – чиновник міськвиконкому, начальник одного з управлінь. Бо його підпис стояв на актах. Цікаво, і як це він зважився на такий крок, не узгодивши його із вищестоящим начальством?

Яке покарання обрати для чиновника і будівельника, визначатиме Автозаводський суд, до якого було передано справу з прокуратури.  За статтею про службовий підлог їм «світить» або штраф від 50 неоподаткованих мінімумів (від 850 грн), або обмеження волі строком до трьох років із позбавленням права займати певні посади чи займатись певною діяльністю.

Нагадаємо, що у 2008 році у сквері Жовтневому була зроблена реконструкція, у яку вклали біля 5 млн грн. У сквері поклали брущатку, встановили ліхтарі, лавки тощо



 
Автор: mudraya
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх