Рух тролейбусів у Кременчуці був паралізований через обледеніння проводів

3.01.2010, 15:42 Переглядів: 2 460
Борються з обледенінням старим дідівським методом....
Фото: Дмитрий Бабец

2 січня рух тролейбусів у місті був паралізований через обледеніння проводів. Це вже вдруге за цю зиму, і, можливо, не в останнє, зважаючи на прогнози погоди. Борються з обледенінням старим дідівським методом: аварійники із вишки збивають лід з проводів. Слідом іде тролейбус і «прокладає шлях», а з-під токоприймальників (у народі їх називають «роги») виривається полум’я та летять іскри.

– Я бачила, як від іскри у тітоньки на зупинці «сквер Космос» задиміла шапка. Вона й незчулася, їй люди показали. Тітонька скинула шапку у сніг, загасила та й знов надягла, – розповідає кременчужанка Юлія.

Проте Олександр Вертюх, начальник тролейбусного управління, переконує, що іскри не можуть завдати жодної шкоди пішоходам. Адже розряд на проводах – це електрична дуга. Вона замикає електричну мережу, коли токоприймальник нещільно прилягає  до проводу. Але це, за його словами, не є пожежонебезпечним.

– А іскри, що відлітають, це підгорає графітовий пил. Адже головка токоприймальника (те, що прилягає до мережі– графітова). Але така іскра одразу гасне, горіти там нічому. Це не окалина, і вона не може запалити одяг. Може, тітоньці на шапку іскра від петарди втрапила? – розмірковує пан Вертюх.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх