Національний парк «Кременчуцькі плавні» «виміняють» у селян за газ і водопровід

3.01.2010, 15:42 Переглядів: 2 075
Обласна влада попрохає сільські ради віддати землі для створення Національного природного парку «Кременчуцькі плавні» в обмін на будівництво у селах водоводів та газопроводів..

Як сказав губернатор Полтавської області Валерій Асадчев на прес-конференції в прес-центрі видавничого дому «Приватна газета», сільські ради, які виступають проти того, аби віддати свої землі під парк, погодяться на це за таких умов.

– Це більш конструктивний підхід, – сказав Валерій Асадчев. – Сільради відразу підуть назустріч і це дасть результати.

Нагадаємо, що Національний природний парк «Кременчуцькі плавні» намагаються створити вже кілька років. Як каже губернатор, впливові люди опираються цій ідеї, оскільки це припинить їх незаконний бізнес (мисливські місця, рибне браконьєрство).

Національний природний парк «Кременчуцькі плавні» планується створити на базі існуючих природно-заповідних об’єктів (заказника загальнодержавного значення «Білецьківські плавні», регіонального ландшафтного парку «Кременчуцькі плавні») з включенням ряду островів і берегів (від верхів’я Дніпродзержинського водосховища до островів у районі Комсомольська) . Як і в будь-якому національному парку України, в «Кременчуцьких плавнях» передбачпається озброєна охорона як на землі, так і на воді, що надто позначиться на протизаконній діяльності місцевих браконьєрів.



 
Автор: editor
Теги: парк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх