Квартира-фортеця: як не залишити шансів злодіям

3.06.2011, 10:19 Переглядів: 5 374
Наближається сезон відпусток – жнива для усіляких волоцюг та професійних крадіїв-домушників. Хоч красти у Кременчуці за останні роки стали менше, проте ніхто не застрахований від візиту злодія. Цього року негідники вже «обчистили» 40 квартир..

Наближається сезон відпусток – жнива для усіляких волоцюг та професійних крадіїв-домушників. Хоч красти у Кременчуці за останні роки стали менше, проте ніхто не застрахований від візиту злодія. Цього року негідники вже «обчистили» 40 квартир. Що у наш час захищає квартири краще за рви з крокодилами та броньовані двері з’ясовував «ТелеграфЪ».
Починається сезон літніх відпусток, і кременчужани вже готуються «їхати на моря». Проте найбільш обачливі розуміют: коли у нормальних людей відпочинок, у квартирних злодіїв розпочинається робітничий «сезон». Все, що залишається вдома цінного на час відпустки чи банальної поїздки на дачу, може потрапити в руки злочинців. Відомі ще з 90-х років надміцні двері та грати на вікнах, як показує досвід, відлякують лише випадкових волоцюг.

– Грати можуть допомогти у тому випадку, якщо їх встановити зсередини приміщення, бо злодії можуть час від часу, непомітно для мешканців, підпилювати метал з вулиці, а потім легко їх зняти, – розповідає заступник начальника Кременчуцького відділу держслужби охорони Юрій Щедрий, – у нас у місті так обікрали квартиру однієї відомої людини. Що стосується добротних вхідних дверей, то вони коштують 10-15 тисяч гривень. Дешевше квартиру під сигналізацію взяти. До того ж, головна відмінність гарного замка від поганого – це лише довший час його відкриття.

За статистикою, яку «Телеграфу» надали в Кременчуцькому міському управлінні міліції, у нашому місті меншає кількість крадіжок. Якщо за 5 місяців 2010 року злодії залізли до 72 квартир, то у 2011 «обчистили» лише 40 домівок. Але це все одно чиїсь гроші, коштовності, пам’ять, доля... Звісно, шанси втратити це все зростають у той час, коли квартира чи будинок надовго залишаються без нагляду.  
Для тих, хто хоче надійно захистити своє майно в наш час, замість високих мурів, рвів з крокодилами та броньованих дверей, достатньо встановити сигналізацію та сплачувати щомісячну абонплату фірмі, котра візьметься за охорону вашого майна.

Залежно від того, яка кількість кімнат у квартирі, яке планування, монтаж сигналізації обійдеться від 2 до 6 тисяч гривень (потрібно встановлювати різну кількість датчиків). Левову частку (80%) грошей з’їдає закупівля обладнання. Абонплата ж залежить від того, чи проведена в квартирі телефонна лінія. Якщо є, то щомісяця треба віддавати близько 90 грн, а якщо немає, то дорожче – близько 140 грн.  
Аби розрахувати, у скільки може обійтися монтаж сигналізації, можна також площу своєї домівки помножити на 70-120 грн. Саме стільки в середньому обходиться 1 квадратний метр «сигналізованого» житла.

Приклад оснащення 3-кімнатної квартири сигналізацією

Кожен для своєї квартири може обрати той варіант монтажу сигналізації, який йому видається оптимальнішим за безпекою та грошима. Наприклад, якщо людина не хоче, аби по свіжій штукатурці проводили дріт датчика, то можна замовити собі радіодатчик. Щоправда, його вартість у 5 разів вища.

– У мене вдома, наприклад, стоїть «економ-пакет», – каже Юрій Щедрий, – датчик на відкриття вхідних дверей та у коридорі датчик на рух. Якщо злодії залізуть в одну кімнату, то все одно коридором пройдуть в іншу.

Стандартний маршрут домушника:

Кімната – кухня – ванна – коридор.
У першу чергу злодії оглядають:
– Вазочки та шкатулки на видних місцях;
– Ящики столів, тумб, шаф;
– Книги;
– Ліжка, подушки, матраци, під ліжками;
– Білизну у шафах, комодах, ящики для брудної білизни;
– Підкладки одягу, кишені шуб, пальто;
– Взуття;
– Морозилку та бокові полички холодильника;
– Банки для круп;
– Побутову техніку.

Найоригінальніші схованки:
1. Під собачою мискою
2. Під відром для
сміття
3. В акваріумі
4. У квіткових горщиках
5. В банках з варенням
6. Кріплять скотчем під
дно ванни
7. У зливному бачку унітазу
8. В підвіконні
9. У навісних стелях
10. У коробці з жіночими тампонами



 
Автор: konstantinov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх