«Хочеться у півфіналі зустрітись з «Дніпром» чи «Динамо», - кременчуцький футболіст Ваге Саркісян

2.12.2016, 13:31 Переглядів: 5 081

«Хочеться у півфіналі зустрітись з «Дніпром» чи «Динамо», - кременчуцький футболіст Ваге Саркісян

Футболісти з Кременчука допомогли «Миколаєву» вийти у півфінал Кубка України

У середу, 30 листопада, відбувся другий день матчів Кубку України з футболу. Першим півфіналістом став МФК «Миколаїв», який у чвертьфіналі в серії пенальті переміг «Іллічівець». Другим півфіналістом Кубка України став «Дніпро», який переміг полтавську «Ворсклу» з рахунком – 1:0. Також цього дня повинні були відбутися матчі «Нафтовик» - «Динамо» та «Полтава» - «Шахтар». Але матчі скасували через «форс-мажор», пов'язаний з погодою – замерзло трав’яне покриття поля. Рішення про перенесення чи зарахування технічної поразки вирішить найближчим часом Контрольно-дисциплінарний комітет ФФУ.

«Хочеться у півфіналі зустрітись з «Дніпром» чи «Динамо», - кременчуцький футболіст Ваге Саркісян

 

Здобути перемогу в історичному кубковому матчі МФК «Миколаїв» допомогли кременчуцькі футболісти: голкіпер Роман Чумак та нападник Ваге Саркісян.


26 листопада в серії пенальті гравці «Миколаєва» виявилися сильнішими маріупольського «Іллічівця» і виграли чвертьфінал Кубку України - 0:0 (4:2 по пенальті). Вже на початку матчу Ваге міг відкрити рахунок у матчі, але суперник виніс м’яч з лінії воріт. Ще кілька моментів протягом гри не зміг реалізувати вихованець кременчуцького футболу Саркісян. Надійно захистив ворота «корабел» Роман Чумак, який протягом матчу не один раз витягував «мертві» м’ячі з воріт. МФК «Миколаїв» святкує третій в цьому розіграші виграш у серії післяматчевих пенальті.


Досвідчений голкіпер «Миколаєва» Роман Чумак, який свого часу грав у «Кремені», після матчу місцевим ЗМІ зазначив, що працював без змін.


- Схема, план та настрой одні й ті ж. Він діє, значить, все добре, - додав воротар.


Команда віддала всі свої сили, бо навіть більше, щоб здобути перемогу над суперником.

 

- Я навіть без сил сидів у роздягальні. Емоції неймовірні, коли розумієш, що ти пишеш історію, - розповів «Телеграфу» Ваге Саркісян.

 

«Хочеться у півфіналі зустрітись з «Дніпром» чи «Динамо», - кременчуцький футболіст Ваге Саркісян


Кременчуцький футболіст, саме після матчів за вихід у Першу лігу з «Миколаєвим», сподобався тренерам «корабелам» і йому запропонували перейти до миколаївського клубу.


У Кубку команда зіграла один з кращих матчів. Хоч у чемпіонаті «Миколаїв» не грає зараз (6-матчева без виграшна, 4- матчева програшна серія, на зимівлю команда відправилася на 12 місці лише з 3-очковим відривом від зони вильоту – ред.). Але у Кубку удача нам посміхнулася. Якщо у чемпіонат ми поступилися на виїзді «Іллічівцю» (з рахунком 2:0 - ред.), то зараз нам вдалося перемогти.

У матчі відчувалася напруга з першої до 120 хвилини, плюс серія пенальті.


Після перемоги були неймовірні емоції, не знаєш куди бігти, кого обіймати. Заради цього варто грати у футбол. Емоції нереальні, і це лише півфінал.

 

- Що ти відчував, коли першим пробивав пенальті?


- Напругу. Ніхто з хлопців не хотів пробивати першим, тому я пішов. У минулому матчі також пробивав пенальті, але воротар витягнув м’яч. Коли йшов пробивати пенальті думав, що саме зараз пишеться історія, і якщо я не заб’ю, то запишу себе як людину, яка не забила пенальті. Спокійно підійшовши до точки, я знав, що воротар в курсі, що завжди пробиваю від себе у лівий кут. Він туди й стрибнув. Емоції переповнювали, але не повністю, адже після мене ще хлопці пробивали.
 

 

У нас в команді впевненість, якщо на воротах стоїть Чумак. Коли починається серія післяматчевих пенальті, ми 100% знаємо, що один-два м’ячі він обов’язково витягне. Не знаю, може у нього під час пенальті якась чуйка. Може через це у нас впевненість, що ми обов’язково пройдемо. Це вже третя серія пенальті у Кубку після якої ми проходимо, адже у нас є Чумак.

 

«Хочеться у півфіналі зустрітись з «Дніпром» чи «Динамо», - кременчуцький футболіст Ваге Саркісян


Роман за матч зробив пару сейвів: коли Кожанов вийшов один на один та виграв дуель у Фоміна. Якби Роман не витягнув, мабуть, і серії пенальті не було. Думаю, кращим гравцем матчу був наш кременчужанин Роман Чумак.


- Що перед матчем вам говорив тренер Руслан Забранский, як налаштовував?


- Якихось особливих слів не говорив. Він сказав, що ми й так все розуміємо, знаємо, куди вже дійшли. Вся країна за нами слідкує. Тим паче не кожен може вийти у півфінал Кубку України, це дуже важко. Ми налаштовувалися на перемогу, адже всі розуміли - Іллічівець сильна команда, з потужною інфраструктурою. Якщо порівнювати з нашою, то це небо і земля. У нас і поля нормального немає.

 

- Але ж «Миколаїв» як і «Кремінь» муніципальний клуб


- Підтримки місцевої влади майже немає. Команді дуже допомагає Сергій Кантор. Він один намагається щось робити для "Миколаєва"

 

- Зараз друголіговий «Суднобудівник» просить проводити свої домашні ігри також на цьому полі


- Це буде трагедія. Ми свої тренування проводимо або за містом, де граємо на звичайній траві або на піску. Зараз у нас немає поля, де ми можемо тренуватися, награвати моменти. Виходимо на поле, як бійці відборотися. Може, десь тактично чи технічно поступаємося, але за рахунок самовіддачі пройшли далі.

 

Полю 56 років. Якщо зі сторони воно здається нормальним, то коли виходиш на нього… м’яч нерівно котиться, та постійно підстрибує. Тут плюс штучному полю, як у «Кременя». Всі розуміють, що штучне поле дає навантаження на м’язи, спину, також погана амортизація. Якщо у підкаті на натуральному полі бутсами можеш вирвати траву, то на штучному додаткове навантаження на ноги. Добре, що відновлюють стадіон «Дормаш». Ще перед стартом сезону нам Олег Мейданович розповідав, що планує відновити стадіон, шкода, що так сталося … Сподіваюсь, зараз «Кремінь» втілить його мрію.

 

- Ваге, як ти оціниш суперників та ваші шанси при попаданні на «Дніпро», «Динамо» та «Шахтар» (за умови, що «Нафтовику» та «Полтаві» зарахують технічну поразку)


- Хочеться у півфіналі зустрітись з «Дніпром» чи «Динамо». З ними є шанс перемогти, а от «Шахтар» на 2-3 голови сильніший за них.

 

- Чи плануєш повернутися у «Кремінь»?


- Із задоволенням хотів би грати за рідне місто та команду «Кремінь». Поки до літа у мене контракт з «Миколаєвом». Коли грав за «Кремінь», мене не часто випускали на поле, але вболівальники підтримували та з трибун викрикували моє ім’я. А коли вже виходив на поле, я вже не міг погано грати та підвести вболівальників.

 

У міжсезоння Ваге триматиме себе у формі, граючи на чемпіонаті міста з футзалу за команду КрНУ. Також він захоплюється баскетболом та підтримував у Миколаєві однойменний баскетбольний клуб. До речі, кременчуцькі «слони» зіграють з «Миколаєвом» 11 грудня о 15.00 у КДЮСШ-2 (вул. Залудяка, 5). 

 

Фото з матчу "Миколаїв" - "Іллічівець"

 

«Хочеться у півфіналі зустрітись з «Дніпром» чи «Динамо», - кременчуцький футболіст Ваге Саркісян«Хочеться у півфіналі зустрітись з «Дніпром» чи «Динамо», - кременчуцький футболіст Ваге Саркісян «Хочеться у півфіналі зустрітись з «Дніпром» чи «Динамо», - кременчуцький футболіст Ваге Саркісян «Хочеться у півфіналі зустрітись з «Дніпром» чи «Динамо», - кременчуцький футболіст Ваге Саркісян «Хочеться у півфіналі зустрітись з «Дніпром» чи «Динамо», - кременчуцький футболіст Ваге Саркісян «Хочеться у півфіналі зустрітись з «Дніпром» чи «Динамо», - кременчуцький футболіст Ваге Саркісян «Хочеться у півфіналі зустрітись з «Дніпром» чи «Динамо», - кременчуцький футболіст Ваге Саркісян «Хочеться у півфіналі зустрітись з «Дніпром» чи «Динамо», - кременчуцький футболіст Ваге Саркісян «Хочеться у півфіналі зустрітись з «Дніпром» чи «Динамо», - кременчуцький футболіст Ваге Саркісян «Хочеться у півфіналі зустрітись з «Дніпром» чи «Динамо», - кременчуцький футболіст Ваге Саркісян

Автор: Альона Душенко Джерело фото: МФК "Миколаїв"
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх