Як уберегтися від грабіжників: злочинцю вистачить 7 секунд, аби оцінити потенційну жертву

23.11.2016, 17:03 Переглядів: 4 522

Поради поліції, як не стати жертвою зловмисника

Національна поліція України, піклуючись про своїх громадян, особливо жіночої статі, радить, як правильно себе поводити, аби не стати жертвою грабіжника:

 

1. Якщо вам довелося повертатися у темну пору доби, зателефонуйте додому, щоб вас зустріли.
2. Сплануйте свій маршрут так, щоб він не проходив через «небезпечні місця»: темні провулки, прохідні двори, пустинні парки.
3. Жінкам, які завжди є об'єктом підвищеного інтересу грабіжників, відправлятися у дорогу (особливо вечірньої пори) краще у супроводі супутника.
4. Чималу роль відіграє і психологічний настрій людини. Злочинцеві достатньо семи секунд для візуальної оцінки потенційної жертви — його фізичної підготовки, темпераменту тощо. Злочинець помічає все: невпевненість погляду, мляву постать, несміливість рухів, психічну пригніченість, фізичні недоліки, стомлення — словом все, що зіграє йому на руку.

 

Окрім цього слід пам'ятати, що коштовні прикраси, мобільні телефони і подібне, виставлене напоказ, привертає увагу грабіжника. Намагайтеся зайвий раз не діставати дорогі гаджети і не «світити» золотими ланцюжками. 

 

І в разі, якщо ви помітили підозрілу людину, яка йде за вами - не бійтеся телефонувати до поліції. Номер не змінився - 102. 

 

Як повідомляв «ТелеграфЪ» раніше, з приходом патрульної поліції у Кременчуці знизився рівень вуличних злочинів, у тому числі і грабежів.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх