«Кременчук» перемагає «Витязь» та повертається у трійку лідерів

14.10.2016, 11:15 Переглядів: 2 884

«Кременчук» перемагає  «Витязь» та повертається у трійку лідерів

Кременчуцька хокейна команда впевнено переграла суперника

13 жовтня на спорткомплексі «Айсберг» хокейний клуб «Кременчук» приймав харківський «Витязь». Кременчужани розгромили суперника 6:0 і набравши 19 очок наздогнали за цим показником донецький «Донбас». На один бал більше тільки у лідера - «Кривбасу». Саме з криворіжцями зіграють в наступному турі підопічні Олександра Савицького та Дмитра Підгурського.

 

Перед матчем «Кременчук» посилився білоруським нападником Віталієм Кірющенковим та змінив капітана. 

 

«Кременчук» перемагає  «Витязь» та повертається у трійку лідерів Максим Слиш - капітан «Кременчука». На командних зборах обрали нового капітана кременчуцької команди. Ним став нападник Максим Слиш. Асистенти капітана - форварди Ілля Коренчук і Артем Гніденко. Нагадаємо, що Володимир Романенко відбуває дискваліфікацію з чотирьох ігор.
«Кременчук» перемагає  «Витязь» та повертається у трійку лідерів

24-річний форвард Віталій Кірющенков вихованець новополоцької школи хокею. Виступав за команди: «Хімік-СКА» (Новополоцьк), «Мінські зубри» (Мінськ, МХЛ), «Юність» (Мінськ), «Німан» (Гродно), «Динамо» (Мінськ), «Кулагер» (Казахстан). За динамівців з Мінська в КХЛ зіграв 30 матчів у сезоні-2013-14, в яких набрав 3 (2+1) очки.

У попередньому сезоні він провів 37 ігор в мінської «Юності», набравши 1 + 6 очок. У «Юність» Кірющенков перейшов в кінці сезону 2013-2014, і з того моменту двічі вигравав з клубом золоті медалі чемпіонаті. Всього в Екстралізі за 80 матчів набрав 31 (11+20) очок.

Також в активі гравця виступи в МХЛ (122 гри, 16+13 очок) за «Мінських Зубрів і «МХК Юність», у ВХЛ (35 ігор, 3+2 очок) за мінську«Юність», в КХЛ (30 ігор, 2+1 очок) за мінське «Динамо».

 

У першому періоді перевагою володіли господарі, що вилилося в два закинуті шайби. Як повідомляє прес-служба клубу, на 8-й хвилині капітан Максим Слиш ювелірно віддав пас на ближню штангу партнеру Іллі Коренчуку, кращий снайпер УХЛ закинув свою 7-у шайбу і знову одноосібно вийшов в лідери за всіма показниками. На 16-ій хвилині кременчужани реалізували чисельну перевагу в два гравці, реалізувавши свою 11 більшість в чемпіонаті, наблизившись за цим показником до «Кривбасу» (13). Знову відзначилася перша трійка нападу, але на цей раз капітан Максим Слиш сам завершив точним кидком зусилля партнерів. Харків'яни мали кілька небезпечних моментів, але надійно в воротах зіграв 17-річний воротар юніорської збірної України Микита Петленко.

 

Після перерви команди скинули оберти, що і відбилося на табло - тільки на 34-ій хвилині після пасів Микити Васильєва та Антона Бойкова свою дебютну шайбу в УХЛ провів форвард Севастян Карпенко.

 

У завершальній третині матчу захисник Андрій Башко, новобранець кременчужан форвард Віталій Кірющенков і Микита Васильєв закинули по шайбі в більшості. Тепер на рахунку "Кременчука" 14 реалізацій чисельної переваги, обігнавши «Кривбас». 

 

Воротар Микита Петленко оформив перший шатаут в своїй кар'єрі в УХЛ. «Кременчук» також вперше в новому чемпіонаті не пропустив.

 

Найрезультативнішим гравцем матчу з 5 (1+4) очками став Максим Слиш. Ілля Коренчук з 18 (7+11) балами знову одноосібно очолив список бомбардирів УХЛ. На другому місці Максим Слиш з 16 (4+12) очками, третьому - Сергій Кузьмик - 15 (6+9).

 

«Кременчук» - «Витязь» - 6:0 (2:0; 1:0; 3:0)

Судді: Андрій Севрук, Олександр Батєзатов, Антон Перетятько

Кременчук: Петленко, Башко - Дегтярьов, Ісаєнко - Ігнатенко, Савицький - Васильєв, Варивода - Акімов. Кузьмик - Коренчук - Слиш, Коваленя - Гніденко - Кірющенков, Янішевський - Бойков - Карпенко, Шиманський - Гриценко - Чорний

Витязь: Напненко. Кривда - Сірченко, Попов - Кобиков, Максименко - Піддубний. Лисак - Сальников - Кривонос, Посєвін - Миколенко - Єловиков, Єфремов - Ханін - Лазаренко, Муртіщев, Одноворченко.

Шайби: 1:0. Коренчук (Слиш, Кузьмик), 7:10, 2:0. Слиш (Коренчук, Дегтярьов), 15:57 більш-2, 3:0. Карпенко (Бойков, Васильєв) 33:32, 4:0. Башко (Слиш, Кузьмик) 40:32,5:0 Кірющенков (Ісаєнко, Слиш) - 51:13-більш, 6:0 Васильєв (Коренчук, Слиш) 55:54 - більш.

 

Головний тренер ХК «Кременчук» Дмитро Підгурський:

- Матч сподобався. Зарядженість на гру у хлопців була дуже хороша, і тому весь поєдинок команда провела впевнено. Зазначу гру всієї команди, а особливо 17-річного воротаря Микиту Петленко, який відіграв на нуль. Тепер чекаю закинутих шайб від наших молодих польових гравців.

 

- Сьогодні «Кременчук» чотири рази реалізував більшість

- Ми постійно працюємо на тренуваннях над цим елементом. Переглядаємо відео, знаємо де в нашій грі сильні й слабкі сторони, аналізуємо все з гравцями. Якщо наша гра в чисельній більшості стала результативною, то значить ми на правильному шляху.

 

Турнірна таблиця

«Кременчук» перемагає  «Витязь» та повертається у трійку лідерів

 

Наступний матч ХК «Кременчук» зіграє вже 16 жовтня на виїзді проти лідера «Кривбасу». Початок матчу в Кривому Розі о 13:00.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: ХК "Кременчук"
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх