Кременчужани Єгор Дементьєв та Сергій Мовчан - переможці у багатоденній гонці

4.10.2016, 08:52 Переглядів: 2 235

Кременчужани Єгор Дементьєв та Сергій Мовчан - переможці у багатоденній гонці

Спортсмени змагалися у Дрогобичі на чемпіонаті України

У Дрогобичі завершився чемпіонат України в багатоденній гонці, де перемогу здобув 4-кратний параолімпійський чемпіон, представник команди ISD-JORBI CONTINENTAL TEAM Єгор Дементьєв, який завоював напередодні дві «золотих» медалі в Ріо-де-Жанейро.

 

Також на змаганнях у груповій гонці на 118 км перемогу здобув Сергій Мовчан з Кременчука. Про це повідомляє прес-служба Міжнародного спортивного клубу «ІСД».

 

Змагання стартували з командної гонки на 10 км на об’їзній дорозі Дрогобич –Трускавець, наступного дня на 25 км: на об’їзній дорозі Дрогобич – Трускавець. 1 жовтня – групова гонка чоловіків на 135 км. Він пройшов по трасі Стрий – Львів – Пісочне – Дрогобич. Завершиться чемпіонат 2 жовтня груповою кільцевою гонкою чоловіків на 133 км. Маршрут проліг об’їзною дорогою Дрогобич – Трускавець.

 

Після складного передостаннього етапу, де стався завал, перевага Єгора Дементьєва над переслідувачем становила 9 секунд. На останньому етапі за підтримки партнерів по команді ISD-JORBI CONTINENTAL TEAM, а також велогонщиків команди по маунтбайку ISD MTB TEAM, Єгору Дементьєву вдалося втримати перемогу і стати першим за підсумками всієї багатоденки.

 

Кременчужанин Єгор Дементьєв, який виступає за Донецьку область, проїхав 25 км за 31 хв. 42 сек. На 26 секунд наш велогонщик випередив найближчих переслідувачів. Другим став Віталій Новаковський (Черкаська обл.), А третім - Владислав Солтасюк (Миколаївська обл.). У обох велогонщиків в протоколі зафіксовано однаковий час - 32:08.

 

Правда, заключна частина дистанції нелегко далася велогонщикам. За 500 метрів до фінішу трапився завал, в який потрапили й представники команд Донецької області, в тому числі і лідер Єгор Дементьєв. На щастя, серйозних втрат і травм вдалося уникнути. Найбільш постраждалим з донеччан виявився Кирило Рогозін, який зламав свій велосипед і отримав забої. Але його падіння сталося задовго до фінішного завалу.

 

Кременчужани Єгор Дементьєв та Сергій Мовчан - переможці у багатоденній гонці

 

Про подробиці боротьби на чемпіонаті Єгор розповів прес-службі міжнародного спортивного клубу "ІСД":

 

- Перший етап був у вигляді прологу, де ми були третіми. Долю багатоденки, я вважаю, вирішила розділка, яку виграв з 26-секундним відривом від Віталія Новаківського з Черкаської області. У загальному заліку перевага склала 9 секунд, які нам вдалося утримати протягом наступних двох етапів. За це величезне спасибі всій команді Донецької області, яка була представлена у вигляді двох складів. Також мені допомагали представники нашої команди по маунтбайку на чолі з Олександром Геращенком. Також була підтримка від представників Вінницької області, який виступають в нашій континентальної команді. На цій гонці у нас зібрався дуже дружній колектив і за рахунок цього у нас все вийшло. Дякую всій команді, оскільки поодинці перемогти на багатоденці нереально. Одного б мене розсмикали, висловлюючись велосипедною мовою. Ця перемога доводить, що шосейна багатоденка - це командний вид.

 

 

- На передостанньому етапі стався завал. Ти міг його уникнути?

- З гарячою головою поліз в боротьбу за 500 метрів до фінішу. До кінця не зміг зрозуміти, що ж сталося. Упав, побився, тому їхати останній етап було непросто. Про себе давали знати удари та доводилося терпіти. У порівнянні з перемогою, це все дрібниці.

- Тобі вдалося втримати перевагу в 9 секунд?

- Так, це перевага була мінімальною, тому велогонка до останнього кілометра була нервовою. Досить було на трохи пропустити людину, яка йшла за мною і можна було б розпрощатися з перемогою. Протягом двох останніх етапів всі хлопці вели мене від старту і до фінішу.

- Нагороду з Дрогобича ти розмістив в соцмережах, хоча недавно у тебе були медалі більш значні - золото Ріо-де-Жанейро. Чи говорить це про те, що перемога в Дрогобичі для тебе стоїть не на останньому місці?

- Є медалі паралімпійські, а є нагороди, повернути які мені хотілося протягом довгого часу. Мені хотілося повернутися в ту форму, в якій я був під час першого мого запрошення в континентальну команду Міжнародного спортивного клубу «ІСД». Тоді у мене були високі результати й серед здорових спортсменів. І хоча я і зараз нікому нічого не намагаюся довести, просто хотів нагадати про себе, про те, що можу перемагати в різних змаганнях. Кожна перемога дає віру в себе, вона допомагає і ти починаєш ще більше вірити в себе. Я думаю, що вдалий виступ в Дрогобичі дасть емоційний підйом всім велогонщикам команд ISD-JORBI CONTINENTAL TEAM і ISD MTB TEAM, підніме їхній бойовий дух.

 

Кременчужани Єгор Дементьєв та Сергій Мовчан - переможці у багатоденній гонці

 

Раніше на багатоденці відбувся другий етап - групова гонка на 118 км. Її переможцем став Сергій Мовчан з Кременчука. Другим фінішував Сергій Козаченко (Київська область), а третє у киянина Антона Моругого. Призові місця ці велогонщики розіграли між собою в спринтерському фініші, отримавши в актив однаковий час - 2:55.57. Кращими з команди ISD -JORBI CONTINENTAL TEAM стали Єгор Дементьєв і Тимур Малєєв, що зайняли 7-е і 8-е місце відповідно і показали час 2:56.04.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх