Увага! Термін обговорення Статуту Кременчука продовжений до 25 вересня

16.09.2016, 16:10 Переглядів: 2 431

Увага! Термін обговорення Статуту Кременчука продовжений до 25 вересня 

Для розгляду електронної петиції не вимагатимуть 1000 підписів кременчужан: залишать 250 підписів, як зараз. Також у новому Cтатуті врахують усі пропозиції журналістів ініціативної групи "Відкритий доступ"

У Статуті територіальної громади міста не буде норм, які обмежують права громадян на участь у місцевому самоврядуванні. Секретар міської ради Юрій Гриценко сьогодні на засіданні профільної депутатської комісії з питань регламенту підтримав усі пропозиції журналістів та громадських активістів проекту “Відкритий доступ”. Він заявив, що вже підготував правки до Статуту відповідно до пропозицій і внесе документ на розгляд сесії вже з їх урахуванням.

 

Увага! Термін обговорення Статуту Кременчука продовжений до 25 вересня

 

 

 

Дещо дивно Юрій Гриценко прокоментував положення першої редакції Статуту:

 

- Ми спеціально поставили дещо завищені норми (кількість для підпису петиції, для проведення громадських слухань - ред.), щоб привернути увагу громадськості до Статуту.

 

У новій редакції Статуту не буде антиконституційної “норми”, яка обмежує права кременчужан у доступі до інформації — цей пункт, на який звернули увагу журналісти, виключать. 

 

Ініціативна група “Відкритого доступу” наполягала на знятті Статуту на доопрацювання, та Юрій Гриценко пояснив, чому міська рада поспішає затвердити Статут у новій редакції: до нього необхідно внести пункт, який допоможе отримати кредит НЕФКО на енергозберігаючі технології. 

 

Проте секретар міськради заявив, що продовжить термін громадського обговорення Статуту до 27 вересня — дня проведення сесії міськради. Регламентна комісія збереться на своє повторне засідання ще раз — 26 вересня. До цього часу всі кременчужани зможуть надати пропозиції до статуту. 

 

За інформацією Юрія Гриценка, на даний час надійшло близько 60 пропозицій до Статуту. Усі вони будуть узагальнені та обговорені на засіданні регламентної комісії 26 вересня. Ви теж можете реалізувати своє законне право на участь у місцевому самоврядуванні, не стійте осторонь! 

 

Куди подавати пропозиції

 

Електронна адреса: sektor-vp@kremen.gov.ua Телефон для довідок: 74-38-47, детальна інформація тут.

 

Також, за пропозицією журналістів, яку підтримав депутат Олександр Головач, регламентна комісія погодилася ловивчити питання “Про затвердження Положення про загальні збори громадян за місцем проживання в м. Кременчуці». Відповідно до Закону “Про місцеве самоврядування в Україні”, порядок проведення загальних зборів регулюється Статутом, тобто Положення — це вже зайвий документ, на його знятті з розгляду наполягає Олександр Головач.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

ВІДКРИТИЙ ДОСТУП:

Закон «Про доступ до публічної інформації» зобов'язує владу публікувати фінансову звітність, інформацію про закупівлі, про вільні земельні ділянки, оренді комунальних приміщень, про прийняті рішення, проекти. Це дає можливість кременчужанам контролювати владу, використання нею бюджетних коштів – наших з вами грошей, сплачених у вигляді податків.

Всупереч закону, частина інформації залишається закритою або публікується на сайті Кременчуцької міської ради з порушенням термінів. Ми хочемо домогтися, щоб влада неухильно дотримувалася закону. І будемо розповідати про те, що від нас намагаються заховати.

Кампанію «Відкритий доступ» у 2016-2017 роках журналісти реалізовували за підтримки МЗС Чехії у рамках програми Transition, неурядової організації NESEHNUTI і ГО «Європейський клуб».

Координатор проекту в «Кременчуцькому Телеграфі»:
Тетяна Донченко, 066-299-09-53
e-mail: t.donchenko88@gmail.com

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх