Зібрати першокласника – 4 тисячі гривень

31.08.2016, 13:10 Переглядів: 3 017

Зібрати першокласника – 4 тисячі гривень

Серпень — останній місяць канікул для школярів і остання можливість поїхати в літню відпустку для працюючих. У той же час - важкий період для матусь першокласників та й інших школяриків — треба зібрати дітей до школи. Тому «ТелеграфЪ» вирішив дослідити: в яку суму виллються батькам збори школярів до нового навчального року. 

Зазвичай останні дні серпня батьки та діти проводять у клопотах приготувань до початку нового навчального року. Вже традиційно, незважаючи на всі наявні можливості підготуватися до школи заздалегідь, кременчужани в останній момент докуповують необхідні атрибути шкільного життя. Здається, що у цьому немає нічого складного: форма, спортивний костюм, рюкзак і канцтовари, але це тільки на перший погляд так виглядає, та й ціни кусаються.

 

Скільки коштує першачок?

Найдорожче для батьків, як і кожного року, виходить придбання одягу – шкільної форми, повсякденних речей, спортивного костюму, взуття. Повне екіпірування першокласника або першокласниці стане батькам, за найскромнішими підрахунками, у суму від 2000 гривень. При цьому верхня планка взагалі обмежується лише фантазією батьків і товщиною їхнього гаманця.

 

У таблиці наведений чи не найбюджетніший варіант «комплектації» першачка у магазині та на ринку, але ж батькам хочеться, аби речі були якісними, а за якість доведеться платити дорожче.

 

 

Далі в переліку найбільш витратними речами є шкільний рюкзак та канцелярське приладдя.

 

Придбати рюкзак найгіршої якості можна за 200-350 гривень, ціна ж пристойного шкільного рюкзака стартує від 600 гривень й у верхньому діапазоні вартості може досягати кількох тисяч.

 

 

За словами Інни Бутрімової, продавця одного з магазинів канцтоварів, цьогорічного навчального сезону середня ціна на різноманітні комплекти шкільного приладдя — близько 400 гривень. Вона ж надала нам приблизний перелік того, що купують першачкам, та середню вартість цього товару. Мінімально можливу вартість ми шукали на інтернет-сайтах магазинів, представлених у Кременчуці.

 

Однак так виглядає лише «програма-мінімум» для батьків школяра. Адже вдома доведеться ще обладнати необхідне місце для навчання (робочий стіл, зручний стілець), а також передбачити певну суму для ймовірних витрат вже в перші місяці навчання дитини. Крім того, у школах зазвичай збирають кошти на зошити з друкованою основою та у фонд школи/класу. У середньому сума збору складає 250 гривень.

 

Таким чином, враховуючи той фактор, що наші батьки не звикли економити на дітях і завжди намагаються придбати якомога якісніші речі, на підготовку першачка до школи доведеться витратити в середньому 4000 гривень.

 

Як заощадити?

Аби заощадити, але й водночас купити найякісніші речі, кременчужани вдаються до найрізноманітніших способів зекономити на підготовці до нового навчального року.

 

Найпоширеніша практика останніх років – закупати товари або обмінюватися ними за допомогою спеціальних сайтів та форумів.

Окрім звичайних спеціалізованих інтернет-магазинів, на яких реально придбати необхідні речі за дещо нижчими цінами, особливою популярністю нині користуються «дошки оголошень» та всілякі «барахолки» в соціальних мережах, на яких батьки можуть не лише придбати, але й обміняти непотрібні речі, якими діти або зовсім не користувалися, або просто виросли з них, за досить таки помірними цінами.

 

«ТелеграфЪ» поспілкувався з мамою першокласника Мариною, якій вдалося значно зекономити, збираючи сина до школи.

 

- Ми суттєво зекономили, оскільки почали збиратися заздалегідь, - поділилася Марина. - Рюкзак, наприклад, ми придбали, приблизно за рік.

 

Обираючи речі для сина, Марина надала перевагу комісійним магазинам — діти часто виростають із речей, не встигаючи їх навіть поносити, тому у “комісійках” реально купити якісні речі значно дешевше, ніж у звичайному магазині. За словами Марини, хороший німецький рюкзак їм вдалося придбати лише за 100 гривень.

 

- Я випадково на нього натрапила рік тому і вирішила одразу купити, - каже Марина. - тим більше він якісний, каркасний. Та й на ринку усі ранці однотипні, а такого, як у нас, ні в кого не буде.

 

Своєму першокласнику економна мама придбала декілька сорочок вартістю до 100 гривень, шкільну форму за 300 грн, туфлі за 150 грн. Спортивний костюм Марина не купувала – вирішила окремо купити штани та футболку. Вклалася в 100 гривень. Олімпійка у хлопчика вже була, а кросівки придбали за 120 гривень.

 

- Влітку купили взуття, а син до осені з нього виріс, так і не поносивши, - розповіла Марина. – Тепер доведеться купувати ще одну пару.

 

На канцтоварах Марина теж заощадила. Жінка каже, що вони скупилися гривень на 250.

 

- Справа в тому, що мій син відвідував багато гуртків і багато зі шкільного приладдя в нього вже було. Нового вирішили не купувати. Придбали лише те, чого не мали.

Теги:

У скільки вам обійшовся першачок?

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх