«Світ очима молодих» кременчужан презентувало старше покоління митців

30.08.2016, 14:32 Переглядів: 3 408

«Світ очима молодих» кременчужан презентувало старше покоління митців

Протягом тижня у міській художній галереї виставлятимуться роботи молодих кременчуцьких художників у рамках міжнародної художньої виставки юнацької творчості «Світ очима молодих»

29 серпня у Малій залі міської художньої галереї (вул.Коцюбинського 4) відкрилась ІІ міжнародна художня виставка юнацької творчості «Світ очима молодих» в межах співпраці з Вищою школою господарки (Польща, м. Бидгощ).

 

За словами організаторів, виставка має привернути увагу до творчості молодого покоління кременчуцьких художників, продемонструвати їм розмаїття можливостей для самореалізації, професійного та творчого розвитку, допомогти молодим людям знайти власний голос, а головне - впевненість у власному таланті й можливості успіху.

 

Власне, виставка пройде у польському місті Бидгощ у «Галереї над Брдой» з 25 вересня до 10 жовтня. Там будуть представлені близько 150 робіт кременчужан. Зараз у Кременчуці в експозиції представлені ті роботи, які уже встигли підготувати, таких близько 90. Виконані вони в найрізноманітніших техніках: живопис, графіка, фотографія, витинанка, вишиті картини та інше.

 

В експозиції представлені роботи, створені юними художниками - вік учасників 13-15 років, але жоден з них на урочистому відкритті не виступив. Відкривав кременчуцьку виставку директор Центру польської освіти та інтеграції Олексій Докучаєв.

 

- Ця виставка покликана вселити в її учасників впевненість у власних силах, - говорив пан Олексій, - оскільки для молодої людини нема нічого важливішого, ніж впевненість у завтрашньому дні та наявності перспектив.

 

Напутні слова молоді говорив також художник та викладач, член Спілки художників України Анатолій Дяченко, він навів приклади художників-кременчужан, які досягли успіху та стали відомими. Список зайняв аркуш А4. Анатолій Давидович переконаний, що ті, чиї роботи сьогодні виставляються, зможуть перевершити відомих земляків.

 

Заввуч художньої школи і куратор виставки Інна Мосієнко запевнила, що після минулої виставки у Польщі організаторам так сподобались роботи кременчужан, що цього року вони навіть мають намір відвідати КДХШ.

 

Вітали художників з відкриттям виставки також художник і викладач педколеджу Тетяна Ярова, майстер народного мистецтва та вчитель Дмитро Король і художник Сергій Брильов.

 

- Це можливість реалізації, можливість створення чогось такого, що ніхто ще не робив, - говорив Сергій. - Я впевнений, що роботи кременчужан мають побачити і оцінити не тільки у Польщі, але і у всьому світі.

 

Молодь стояла осторонь і набиралася впевненості у власному таланті. 

 

Експозицію можна подивитися до 4 вересня. Галерея працює з 10:00 до 16:30, окрім п’ятниці та суботи.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх