Учні міських шкіл краще здають ЗНО

21.08.2016, 14:37 Переглядів: 2 644

Оприлюднені результати зовнішнього незалежного оцінювання 2016

У сільських навчальних закладах близько двох третин дітей складають ЗНО з усіх предметів на початковому та середньому рівні. На противагу селу, в містах більше половини дітей складають ЗНО на достатній та високий рівень. Про це свідчать результати ЗНО 2016 року, які 16 серпня представив директор Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Вадим Карандій під час прес-конференції.

 

Найкращі результати державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання отримали випускники м. Києва, Львівської, Тернопільської та Харківської областей. Початковий та середній рівні навчальних досягнень переважають серед випускників Закарпатської, Чернівецької областей.

 

Учні міських шкіл краще здають ЗНО

 

За даними УЦОЯО українську мову випускники міських шкіл на достатній та високий рівень – від 7 до 12 балів — складають 68,3% дітей, історію України – 44,9 %, математику – 56,4%.

 

Для порівняння, в сільській місцевості за тестування з історії України від 1 до 6 балів за 12-бальною шкалою отримали 77,5% дітей, математику на початковий та середній рівні склали 72,3% дітей, а українську мову – 62,7%.

 

Це означає, що у дітей, які отримали освіту у сільській місцевості в декілька разів менше шансів успішно скласти ЗНО з основних для вступу у ВНЗ предметів, ніж у їх ровесників, які закінчили школи у містах.

 

Учні міських шкіл краще здають ЗНО
Учні міських шкіл краще здають ЗНО
Учні міських шкіл краще здають ЗНО

 

Слід зауважити, що спостерігається певний зв’язок між типом навчального закладу (місцем його розташування), в якому учасники тестування здобули освіту, та результатами державної підсумкової атестації, які вони отримали. Так, випускники гімназій, ліцеїв і колегіумів мають здебільшого результати достатнього та високого рівнів навчальних досягнень (українська мова – 79,1%, історія України – 56,9%, математика – 69,6%). У загальноосвітніх школах переважає середній рівень навчальних досягнень з історії України (64,5%) та математики (49,9%), середній та достатній – з української мови (35,8% та 33,0% відповідно).

 

Учні міських шкіл краще здають ЗНО
Учні міських шкіл краще здають ЗНО
Учні міських шкіл краще здають ЗНО

 

Візуалізована інформація про результати основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання 2016 року з кожного навчального предмета представлена на сайті: stat.testportal.com.ua. Усі охочі мають можливість ознайомитися з результатами зовнішнього незалежного оцінювання за шкалою 100–200 балів та з результатами державної підсумкової атестації за шкалою 1–12 балів (з української мови, математики та історії України).

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх