Хокейний клуб «Кременчук» - дворазовий володар кубку Kremenchuk Open Cup

14.08.2016, 13:23 Переглядів: 2 812

Хокейний клуб «Кременчук» - дворазовий володар кубку Kremenchuk Open Cup

У Кременчуці завершився передсезонний турнір

Протягом трьох днів з 11 до 13 серпня у Кременчуці вдруге пройшов турнір Kremenchuk Open Cup. Цього року у турнірі взяли участь 4 команди: чемпіон України «Донбас», бронзовий призер попереднього чемпіонату «Кременчук», п’ята команда минулої першості «Білий Барс» та новостворений криворізький «Кривбас».

 

Перший ігровий день пройшов в тумані. Вся льодова арена від конденсату біла вкрита білою хмарою. В інтернеті шуткували про їжачків в тумані та невидимі атаки. Перепад температур, на вулиці +30, а в приміщенні лише +7, додав головного болю організаторам турніру.

 

Хокейний клуб «Кременчук» - дворазовий володар кубку Kremenchuk Open Cup

Это атака Донбаса на ворота Кривбасса. Вы её не видетe, а она есть

 

Невеличкі труднощі не стали на заваді видовищності гри. Турнір відкриття між Донбасом та Кривбасом показав, що кожна з команд приїхала за перемогою та перевірити свій потенціал. Вже на 14 секунді Кривбас вийшов вперед. Переломити гру "Донбас" зміг у другому періоді і лише у серії булітів донеччани здобули перемогу.

 

Результати турніру:

«Донбас» – «Кривбас» – 4:3 Б (0:1, 3:1, 0:1, 0:0; 1:0)

«Кременчук» – «Білий Барс» – 7:1 (3:0; 4:1; 0:0)

«Білий Барс» – «Донбас» – 1:8 (0:5, 0:2, 1:1)

«Кременчук» – «Кривбас» – 4:0 (3:0; 1:0; 0:0)

«Кривбас» - «Білий Барс» - 11:1

«Кременчук» - «Донбас» - 4:2 (1:2, 2:0, 1:0)

 

Справжньою окрасою відкритого кубку став поєдинок між господарями та чинними чемпіонами. Донбас вже у першому періоді закинув дві шайби у ворота Захарченко. За 19 секунд до перерви з подачі Романенка Кузьмик відіграв одну шайбу. У другому періоді відзначилися білоруські легіонери Ілля Коренчук та Максим Слиш. Той же Максим Слиш у третьому періоді оформив дубль.

 

 

Команда Дмитра Підгурського та Олександра Савицького стала переможцем набрав 9 очок у трьох матчах. «Кременчук» вдруге став володарем головного трофею Kremenchuk Open Cup. Нагадаємо минулого року, «Кременчук» у фіналі обіграв київський «Дженералз» з рахунком - 5:1

 

Срібним призером турніру став донецький «Донбас», бронза за «Кривбасом».

 

Хокейний клуб «Кременчук» - дворазовий володар кубку Kremenchuk Open Cup

 

Кращим воротарем турніру визнали Едуарда Захарченко (Кременчук). Кращий захисник - Павло Таран (Донбас), нападник - Максим Слиш (Кременчук), який став найкращим бомбардиром турніру з 8 (3 + 5) очками.

 

Турнірна таблиця

 

І

В

ВО

П

ПО

ШЗ

ШП

Р

О

Кременчук

3

3

0

0

0

15

3

+12

9

Донбас

3

1

1

1

0

14

8

+6

5

Кривбас

3

1

0

1

1

14

9

+5

4

Білий Барс

3

0

0

3

0

3

26

- 23

0

 

Після турніру тренери та гравці поділилися своїми враженнями та планами на сезон.

 

Головний тренер «Кременчука» Дмитро Підгурський розповів, що після турніру команда готується до кубка Donbass Open Cup та чемпіонату:

- Турнір мені сподобався, хотів би, щоб він став традиційним. А команда ... ви бачили, що і вчора був дуже напружений матч з Кривбасом. Сьогодні нам вдалося зробити «камбек» з рахунку 0:2. Може «Донбасу» трохи не пощастило. Але мої хлопці були налаштовані й хотіли залишити кубок у Кременчуці.

Після турніру наша заявка з 35 хокеїстів скоротилася на трьох осіб. Зараз ще дамо можливість хлопцям проявити себе на Donbass Open Cup. Вже після цього турніру визначимося з остаточним складом на чемпіонат. На даний момент я задоволений підбором гравців, але ви ж знаєте, що завжди потрібна конкуренція, потрібно обов'язково когось запрошувати. Вже і минулорічний чемпіонат показав, якщо граємо одним складом, то нас не вистачає в кінці. Тому, звичайно, ми ще будемо працювати, у нас є деякі позиції, які хотілося б підсилити. На цьому турнірі мені сподобалися і наші новачки, і старожили.

 

Капітан «Кременчука» Володимир Романенко, який цього дня святкував своє 24-річчя, розповів що турнір дав шанс перевірити рівень підготовки свій та суперників:

- Це передсезонний турнір. Тренери дивляться підготовку команд, перебирають склад. Добре, що залишили Кубок вдома, але незабаром Донбасс Open Cup і там знову чекає зустріч з" Донбасом". Думаю, донеччани захочуть взяти реванш.

 

Вийшов хороший турнір з командами високого рівня. "Кременчук", "Донбас", і "Кривбас" - команди, які будуть боротися за медалі. І невідомо, як буде складатися чемпіонська гонка. У випадку з криворожанами - команда за місяць не будується. Звичайно, у них буде ротація. А ось після кількох місяців у них вже з'явиться кістяк. Тоді й подивимося.

 

Після коментарів вболівальники довго не відпускали капітана у роздягальню, де його чекав тортик з символічною фігуркою хокеїста з номером 22.

 

Хокейний клуб «Кременчук» - дворазовий володар кубку Kremenchuk Open Cup

Хокейний клуб «Кременчук» - дворазовий володар кубку Kremenchuk Open Cup

 

Головний тренер «Донбасу» Анатолій Степанищев прокоментував заключний матч передсезонного турніру Kremenchuk Open Cup, а також розповів про найближчі плани команди.

 

- Нормальний турнір. Добре провели. Може бути, за винятком першого дня, коли був туман - але це форс-мажор. Такі турніри проводять для перегляду гравців, думаю, ще буде ротація складів. Важко було грати з двома командами ("Кривбас" і «Кременчук» - прим.), а налаштувати своїх хлопців найважче на «Білий Барс». У нашого сьогоднішнього суперника була велика ротація складу. Ми сьогодні грали у три п'ятірки, бо кидати наших молодих гравців відразу в таку «топку» - гру за перше місце - травмувати їх не наважився. У три п'ятірки у нас швидко накопичилася втома, а на тлі втоми вже йшли дрібні помилки. Але нічого страшного немає, я вдячний хлопцям за самовіддачу, за виконану ними роботу, самовідданість. Дрібні помилки бувають завжди, а без таких гірких поразок не буває хороших перемог.

 

- Які плани у команди на найближче майбутнє?

- Плани у нас великі, навіть потренуватися колись. Завтра приїдемо в Дружківку, проведемо вечірнє тренування, трохи важкою атлетикою позайматися і відразу сядемо на поїзд до Києва. Потім пересідаємо, їдемо в Ужгород, а вже звідти на автобусі поїдемо на Меморіал Павла Забойніка. Це серйозний турнір, я вже три рази брав в ньому участь. Команди нам будуть протистояти серйозні: чемпіон Словаччини, віце-чемпіон Білорусі, Польщі. Це буде дуже сильна перевірка для наших хлопців.

 

Кращий захисник турніру Павло Таран з «Донбасу»:

- Приємно отримати нагороду кращого захисника, але перемога команди була б приємніше. Kremenchuk Open Cup передсезонний турнір і в цій поразці немає нічого страшного. Знаємо над чим нам потрібно працювати. Будемо тренуватися і готуватися до наступного змагання у Словаччині.

 

Наставник криворізького «Кривбасу» Олександр Куліков зазначив, що на турнірі у Дружківці поміняють гравців у п’ятірках:

- Дякую організаторам за можливість зіграти з кращими командами в Україні донецьким «Донбасом» та господарями турніру – «Кременчуком». Турнір для нас став можливістю перевірити своїх гравців. Будемо працювати далі, життя на цьому не закінчується. Думаю на турнірі у Дружківці поміняємо деякі поєднання ланок, і у нас будуть проблиски тих поєднань, які гратимуть надалі. Зараз розпускаємо гравців на пару днів на відпочинок, а потім продовжимо підготовку до кубка та чемпіонату, включаючи заняття на землі.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: ХК "Кременчук", Ірина Василенко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх