У Кременчуцькому медколеджі відкрили меморіальну дошку загиблому Степану Уссу

15.06.2016, 17:22 Переглядів: 3 293

У Кременчуцькому медколеджі відкрили меморіальну дошку загиблому Степану Уссу

Керівництво навчального закладу, студенти, родичі та друзі вшанували пам'ять випускника навчального закляду, який загинув на сході, захищаючи незалежність України

Сьогодні, 15 червня, у Кременчуцькому медичному коледжі ім. В.І. Литвиненка відкрили меморіальну дошку на честь пам’яті загиблого при виконанні службового обов’язку в зоні проведення АТО випускника цього навчального закладу Усса Степана Миколайовича. Дошку встановлено на фасаді будівлі коледжу.

 

Вшанувати пам’ять Степана, крім студентів та працівників коледжу, прийшли його родичі, друзі, одногрупники, пересічні кременчужани. На початку заходу всі присутні вшанували пам'ять загиблих учасників АТО, які віддали своє життя за цілісність і незалежність України, хвилиною мовчання.

 

- Це приклад для нашої молоді, нашого майбутнього. Неможливо передати ті відчуття, які має його родина, сім’я, близькі, діти, але вони завжди знатимуть, що Степан — герой, - висловила слова співчуття заступник міського голови Ольга Усанова. - І його синочки виростуть справжніми громадянами на прикладі такого батька. Кременчук і кременчужани пишаються подвигом Степана Усса, який назавжди залишиться у наших серцях прикладом самопожертви, героїзму, патріотизму, любові до людей і Батьківщини.

 

Від імені керівництва коледжу виступила заступник директора з навчальної роботи Лариса Юрченко, вона зазначила, що викладачі добре пам’ятають Степана, який під час навчання був надзвичайно світлою людиною, активним, життєрадісним і товариським хлопцем. Такі ж теплі слова про героя сказала і його одногрупниця Тетяна Костиренко.

 

Народився Степан Усс 9 серпня 1978 року у Кременчуці. Він був творчою людиною, любив музику та спорт, відвідував музичну школу, грав на піаніно та в духовому оркестрі, брав участь у шкільних постановках та займався у секції дзюдо. По закінченню школи, Степан вступив до тоді ще Кременчуцького медичного училища, де показав себе ввічливим та старанним студентом. Закінчивши коледж у 1996 році, пішов служити до армії де виконував обов’язки фельдшера у внутрішніх військах особливого призначення “Барс”.

 

Коли почалася війна Степан пішов захищати незалежність країни. Він пройшов Луганськ і повернувся до Кременчука у відпустку. Під час відпустки він відчув себе погано і лікарі констатували, що у нього передінфарктний стан, однак це не завадило йому повернутися в зону АТО. 29 серпня 2014 Степан Усс зі своїм товаришем Федором загинули при виході із Ілловайського котла. Бойові товариші, яким вдалося лишитися живими, розповідають, що коли почався обстріл всі кинулись хто куди, а Степан побіг у інший бік — до 18-річного пораненого товариша по службі, щоб надати йому допомогу. Указом Президента України його було посмертно нагороджено орденом «За мужність ІІІ ступеню».

 

Похований Степан Усс 9 вересня 2014 року у Градизьку, поруч з бабусею. У річницю його смерті на будинку батьків у пам’ять про сина встановили меморіальну дошку.

 

Від імені всіх присутніх слова глибокої вдячності за сина-патріота висловили батькам загиблого бійця Миколі Петровичу та Світлані Степанівні Уссам.

 

- Так сталося, що вже два роки після загибелі мого брата, я приходжу сюди, у медколедж, як у свою сім’ю. Кожен раз, зустрічаючись з вами, ми говоримо про Степана, його житя, його героїчний вчинок, а сьогодні я хочу згадати про таку його рису характеру як доброта і бажання прийти на допомогу. Він завжди приносив добро у життя тих, хто був навколо, завжди намагався зробити так, щоб навколо нього люди
посміхались, - поділилась спогадами про брата Людмила Боталова. - Є такий вираз: “Людина живе стільки, скільки про неї пам’ятають”, так от я хочу сказати, що Стьопа — живіший від всіх живих.

 

У Кременчуцькому медколеджі відкрили меморіальну дошку загиблому Степану Уссу

 

Меморіальну дошку відкривали сестра Степана Людмила Боталова, випускниця коледжу та його одногрупниця Юліїя Лиманець і кращий студент коледжу Костянтин Герцек.

 

Після урочистого відкриття дошки, всі присутні  поклали квіти до неї квіти. А студенти навчального закладу у військовій формі вийшли зі свічками пам’яті під пісню «Плине кача». Завершився захід Гімном України у виконанні духового оркестру коледжа.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх