Досвідчений медіа-юрист розповість у Кременчуці про особливості доступу до інформації

10.06.2016, 10:46 Переглядів: 2 575

Досвідчений медіа-юрист розповість у Кременчуці про особливості доступу до інформації 

Олександр Бурмагін, медіа-юрист Інституту розвитку регіональної преси, виступить спікером на семінарі  “Відкритий доступ: юридичні аспекти та практичний досвід”.

Сьогодні, 10 червня, київський медіа-юрист ІРРП Олександр Бурмагін виступить на семінарі «Відкритий доступ: юридичні аспекти та практичний досвід». Мова піде про особливості застосування базових законів, які забезпечують громадянам вільний доступ до публічної інформації, про відкриті її джерела як механізми контролю дій влади.  Семінар відбувається в рамках громадської кампанії “Відкритий доступ”, ініційованою жірналістами.

 

 

Яким чином представники влади мають забезпечити доступ до публічної інформації? Як громадські активісти та журналісти можуть використовувати закони на свою користь, щоб ефективно контролювати владу? Які дані ми маємо право вимагати і що ми маємо робити для  зазисту своїх парв на інформацію, якщо нам відмовляють, не надають відповідей на запит? Про все це можна буде дізнатися в ході заходу та поставити питання експерту.

 

Тема виступу  експерта:

-        Як доступ до інформації впливає на життя громади?

-        Про оприлюднення проектів рішень міськради та виконкому (терміни оприлюднення та вимоги до документів);

-        Про судову практику скасування рішень міськради у випадку неналежного оприлюднення інформації.

 

Семінар відбудеться 10 червня у приміщенні Кременчуцької міської ради. Початок о 12.00, конференц-зала №1 (3 поверх). Онлайн-трансляція на сайті «Телегрвфа» з 12.00.

 

Довідка про експерта:

Олександр Бурмагін, медіа-юрист, медіа-тренер ГО «Інститут розвитку регіональної преси» (ІРРП).

 

В якості експерта співпрацює з Радою Європи, Європейською комісією за демократію через право (Венеціанська комісія) Ради Європи іншими міжнародними і національними організаціями у сфері захисту прав людини. Проходив стажування у Європейському суді з прав людини у Страсбурзі. З 2001 року займається правозахисною діяльністю, має досвід успішної реалізації спільних проектів із Харківською та Севастопольською правозахисними групами, Має досвід тренерської роботи на теми: права громадян; правоохоронні та судові органи – структура та діяльність; доступ до інформації; захист ЗМІ залежно від статусу позивача.

 

Входить до складу експертних груп «Медіа реформа», «Реформа виборчого законодавства» Реанімаційного Пакету Реформ.

З 2009 року у рамках діяльності ІРРП надає правову допомогу журналістам, консультації, проводить допублікаційні експертизи, представляє інтереси медіа у судах України та Європейському суді з прав людини.  Має успішний досвід захисту прав ЗМІ у  Європейському суді з прав людини.

 

В якості спікера на семінарі виступить і opendata-активістка Надія Вірна.

Громадська кампанія «Відкритий доступ» реалізовується за підтримки Міністерства закордонних справ Чехії в рамках програми «Transition» та неурядової організації«NESEHNUTÍ».

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

ВІДКРИТИЙ ДОСТУП:

Закон «Про доступ до публічної інформації» зобов'язує владу публікувати фінансову звітність, інформацію про закупівлі, про вільні земельні ділянки, оренді комунальних приміщень, про прийняті рішення, проекти. Це дає можливість кременчужанам контролювати владу, використання нею бюджетних коштів – наших з вами грошей, сплачених у вигляді податків.

Всупереч закону, частина інформації залишається закритою або публікується на сайті Кременчуцької міської ради з порушенням термінів. Ми хочемо домогтися, щоб влада неухильно дотримувалася закону. І будемо розповідати про те, що від нас намагаються заховати.

Кампанію «Відкритий доступ» у 2016-2017 роках журналісти реалізовували за підтримки МЗС Чехії у рамках програми Transition, неурядової організації NESEHNUTI і ГО «Європейський клуб».

Координатор проекту в «Кременчуцькому Телеграфі»:
Тетяна Донченко, 066-299-09-53
e-mail: t.donchenko88@gmail.com

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх