А как ты вызовешь автодор в Кременчугский район? Депутаты – «петицией»

19.05.2016, 13:56 Переглядів: 2 588

На следующей сессии районного совета депутаты обратятся к ВРУ, КМУ, нардепу Жеваго и другим, чтобы те вернули филиал автодора в Кременчугский район, а то глобинские дорожники не справляются

Депутаты Кременчугского районного совета на следующей сессии планируют обратиться к Верховной Раде Украины, Кабмину, Госагенству автомобильных дорог, Полтавской ОГА и народному депутату Константину Жеваго, чтобы все вышеуказанные граждане помогли вернуть асфальт на дороги Кременчугского района.

 

В тексте обращения говориться о том, что уже два года в Кременчугском районе упразднён филиал автодора и ремонтом дорог занимается Глобинский райавтодор. Депутаты подписываются под тем, что...

«...работы по ремонту дорог проводились и проводятся несвоевременно и с использованием некачественных материалов, ямы появляются после первого дождя... дороги в катастрофическом состоянии. По ним не можно ни ездить, ни ходить. Маршрутные автобусы снимаются с рейсов и жители сёл не могут добраться до города».

 

Депутаты попросят вернуть филиал райавтодора на территорию Кременчугского района, а также выделить деньги на капитальный ремонт дорог.

Полный текст обращения

 

ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Кременчуцької районної ради Полтавської області до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Державного агентства автомобільних доріг України, Полтавської обласної державної адміністрації, Служби автомобільних доріг в Полтавській області, народного депутата України Жеваго К.В.

 

До депутатів Кременчуцької районної ради постійно звертаються жителі району з приводу становища автомобільних доріг загального користування державного значення - міжнародна дорога Полтава – Олександрія та національна автомобільна дорога Бориспіль – Дніпропетровськ – Запоріжжя, які проходять через села Кременчуцького району, а також дороги загального користування місцевого значення в Кременчуцькому районі.

 

Після припинення (реорганізації) філії «Кременчуцька дорожня експлуатаційна дільниця» дочірнього підприємства «Полтавський облавтодор» ВАТ «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України» дороги в Кременчуцькому районі підпадають під обслуговування філії «Глобинський райавтодор» ДП «Полтавський облавтодор» ВАТ «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України», яка знаходиться в іншому районі. Це погіршує забезпеченість обслуговування доріг, а як наслідок їх незадовільний стан.

 

Роботи по ремонту доріг в 2014-2016р.р. на території Кременчуцького району проводились та проводяться невчасно та з використанням неякісних матеріалів, ями з’являються знову після першого дощу, це призводе до суттєвого погіршення стану доріг та остаточного руйнування твердого покриття на деяких ділянках. Як показує практика, так званий «ямковий ремонт» не дає жодних результатів, після першого дощу від нього на дорозі не залишається й сліду.

 

Взимку також ситуація була не з найкращих, розчистка доріг в період великих снігопадів не проводилась, а якщо і проводилась то завдяки зусиллям жителів сіл.

 

На даний час дороги в районі взагалі в катастрофічному стані. По них не можна ні їздити, ні ходити. Маршрутні автобуси знімаються з рейсів і жителі сіл не можуть дістатися до міста. Водії нищать транспортні засоби та, обминаючи вибоїни, ями створюють аварійні ситуації. За даними Кременчуцького відділення Кременчуцького відділу Головного управління Національної поліції Полтавської області протягом 2014-2016 років в Кременчуцькому районі відбулося 102 ДТП на дорогах загального користування державного значення та 136 ДТП на дорогах загального користування місцевого значення, а також протягом 4-х місяців 2016 року надійшло 16 звернень щодо незадовільного стану асфальтного покриття автомобільних доріг.

 

Коштів, які виділяють на ремонтні роботи, надзвичайно мало для доведення наших доріг хоча б до задовільного стану. Особливо загрозлива ситуація з фінансуванням робіт по капітальному ремонту автодоріг.

 

Із впровадженням нового Податкового кодексу акцизний збір на нафтопродукти закладено у вартість бензину, який сплачується у загальнодержавний бюджет. Здавалося б, що проблем з ремонтом доріг не буде взагалі. На жаль, стан доріг від цього не покращився, а фінансування не збільшилося.

 

Ми, депутати Кременчуцької районної ради Полтавської області, представляючи інтереси своїх виборців, звертаємося до Вас із вимогою повернути філію райавтодору на територію Кременчуцького району Полтавської області, а також виділити кошти на капітальний ремонт доріг в Кременчуцькому районі.


Автор: solod
Теги:

Поможет?

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх