Колишні бійці АТО у Кременчуці можуть одночасно отримувати зарплатню і виплати по безробіттю

11.05.2016, 16:45 Переглядів: 2 203

Колишні бійці АТО у Кременчуці можуть одночасно отримувати зарплатню і  виплати по безробіттюЦе можливо завдяки спеціальній программі по адаптації військових міськрайонного центру зайнятості

Кременчуцький міськрайонний центр зайнятості влаштовує демобілізованих бійців АТО на тимчасову роботу зі збереженням соціальних виплат. Про це 10 травня повідомив начальник Кременчуцького центру зайнятості Віктор Калашник під час брифінгу у центрі зайнятості.

 

З його слів, ті військові, що до призову працювали на підприємствах міста, після повернення, зазвичай, йдуть працювати туди ж. Але існує певний процент бійців, які до служби ніде не працювали і їх адаптацією займається Центр.

 

Зараз на обліку у Центрі зайнятості стоять 109 учасників АТО. Задля їх працевлаштування Міськрайонний центр зайнятості тісно співпрацює з владою та військовмими комісаріатами.

 

- При аналізі цих ситуацій, ми стикаємося з проблемою, що вчорашній воїн АТО отримував заробітну плату від 7000 гривень, - поділився з присутніми Віктор Калашник. - Звичайно, що запропонувати їм роботу з таким же рівнем фінансового забезпечення практично неможливо. Та й вони, нормальні люди, і не хочуть працювати за 2-3 тис. гривень тоді, коли можуть ще рік отримувати виплати від центру зайнятості близько 7 000.

 

Для того, щоб вмотивувати таких бійців працювати, та допомогти їм швидше адаптуватися у цивільному суспільстві, працівники Служби зайнятості намагаються влаштувати їх на тимчасову роботу зі збереженням соціальних виплат.

 

- Ми відпрацьовуємо з ними і з роботодавцями варіант, коли бійцю пропонується тимчасова робота на підприємстві з виплатою заробітної плати, але і виплати від Центру за ними теж зберігаються, - пояснив начальник Кременчуцького центру зайнятості. - Таким чином людина має роботу, отримує зарплатню в 2-3 тис. гривень і близько 7000 гривень допомоги, а через рік, коли срок дії виплат завершується боєць вже адаптований і працевлаштований.

 

За такою схемою у місті отримали роботу вже 4 учасники АТО.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх