Скоро у кременчуцьких безробітніх "круто" зміниться життя

11.05.2016, 18:00 Переглядів: 8 358

Скоро у кременчуцьких безробітніх "круто" зміниться життя

Якщо за 3 місяці людина не знайде роботу з тією зарплатнею, яку вказала, то їй будуть пропонувати посаду з зарплатнею на 30% меншою, а ще через три місяці розмір зарплатні взагалі не буде враховуватися

На Кременчуцьку та інші українські центри зайнятості у недалекому майбутньому чекають кардинальні зміни.

 

Про це говорили 10 травня під час брифінгу в Кременчуцькому центрі зайнятості, на який приїхали гості із Полтави та Києва.

 

За словами начальника Полтавського обласного центру зайнятості Катерини Клавдієвої, Кременчуцький міськрайонний центр зайнятості населення з початку поточного року став учасником пілотного проекту та працює на кшталт рекрутового агентства, яке покликане виступати посередником між роботодавцями та бажаючими знайти роботу.

 

- Не чекаючи змін у законодавстві, ми почали реформувати службу, - повідомила пані Катерина, - зокрема, з впровадження нового регламенту - починаємо впроваджувати нові форми роботи без зміни фінансового навантаження. Кременчук став пілотом у цьому проекті.

 

Перший заступник директора Державної служби зайнятості центрального апарату Наталя Зінкевич наголосила, що найближчим часом у законодавстві очікуютьчся радикальні зміни в критеріях підходящої роботи, в умовах та термінах призначення допомоги по безробіттю.

 

- Тривалий час, вже понад 20 років люди звикли до того, що людина може 6 місяців не працювати і потім прийти до центру і отримувати ще 6 місяців фінансову допомогу, - розповідає пані Наталя. - Але скоро ця норма зникне.

 

За її словами, в майбутньому, якщо людина 3 місяці перебуватиме на обліку та з якихось причин відмовлятиметься від підходящої роботи, то через 3 місяці підходящою для неї вже вважатиметься робота з зарплатою, що на 30% нижча від тої, з якою вона прийшла до Центру. А ще через 3 місяці підходящою буде будь-яка робота без врахування заробітної плати.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх