Кліщі у Кременчуці покусали 21 людину

20.04.2016, 08:49 Переглядів: 3 523

Кліщі у Кременчуці покусали 21 людину

Чисельність цих членистоногих щороку зростає

Згідно даних ентомологічного моніторингу чисельність кліщів на Полтавщині щороку зростає. Як повідомляє кременчуцький лікар-епідеміолог Лариса Коровіна, сезон активності кліщів збільшився. Якщо раніше він тривав з квітня до жовтня, то в останні роки - з березня до листопада.

 

Минулого року в Кременчуці захворіло 6 людей на хворобу Лайма. Це офіційна статистика осіб, які звернулися в лікувальні заклади.

 

 

 

У 2016 році ця хвороба в місті ще не реєструвалася. Однак, станом на 19 квітня, за медичною допомогою з приводу покусів кліщами, звернулася 21 особа (14 дітей та 7 дорослих).

 

Більшість мешканців отримали укуси за межами міста на дачах та місцях відпочинку Кременчуцького та Глобинського районів. Але мають місце випадки покусів кліщами дітей на дитячих майданчиках, розташованих на вул. Московській, буд.7, в районі зупинки «Водоканал». Дорослих кліщі "покусали" біля Дніпра та в районах вул. Д.Бідного та вул. Сербіченка.

 

Кременчуцька Державна санітарно-епідеміологічна служба попереджає, що кліщі можуть знаходитись на траві, кущах, гілках дерев.

 

Як себе уберегти:

 

- використовуйте необхідне екіпірування (сорочка з щільно прилягаючими манжетами заправлена в штани, штани – в шкарпетки, туго пов'язана косинка) під час прогулянок

- кожні 2 години слід проводити самоогляд одягу і відкритих частин тіла

 

У випадку виявлення присмоктування кліща не намагайтеся самостійно його видалити. Невдале видалення кліща може призвести до того, що частина комахи залишиться в шкірі та викличе запальний процес. Зверніться до травматологічного пункту Третьої міської або дитячої лікарні, які працюють цілодобово, або до лікувального закладу за місцем мешкання.

 

Якщо присмоктування відбулося, кліща видалено, постраждалому необхідно отримати консультацію лікаря інфекціоніста, який веде прийом пацієнтів в поліклініках за місцем проживання. Покуси кліщами можуть в подальшому викликати хворобу Лайма. Тільки лікар спеціаліст надасть кваліфіковані поради та настороги щодо подальшого поводження та розповість про перші ознаки хвороби у випадку її виявлення. Захворювання про яке йдеться, не передається від людини до людини. Але воно дуже небезпечне та має важкі наслідки після його перенесення. Тому будьте уважні.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх