Молодіжка луганської "Зорі" покинула Кременчук

6.04.2016, 14:19 Переглядів: 4 478

Молодіжка луганської "Зорі" покинула Кременчук

Луганська команда з квітня базується у Запоріжжі

Близько 1,5 року молодіжна команда луганської “Зорі” базувалася у Кременчуці. Через війну на Донбасі клуб змушений був покинути Луганськ. Щоб бути ближче до тренерського штабу та основної команди, гравці U-19 та U-21 в кінці березня переїхали до Запоріжжя.

 

- Дублерів планували розмістити в Олександрії. Тоді ще з мером Олегом Бабаєвим переговорили з керівництвом “Зорі”, щоб календарні домашні матчі проводили у нас на стадіоні “Кремінь”, - згадує керівник федерації футболу Кременчука та директор МФК “Кремінь” Андрій Недяк. - Команді та керівництву “Зорі” місто сподобалося. “Зоря” команда професіоналів, дитячій та дорослій команді є чому повчитися.

 

За час перебування “Зорі” у Кременчуці, команда лише кілька разів підсилювалася на правах оренди гравцями молодіжки “Кременя”.

 

- У нас трудові угоди з “Ворсклою”. Перспективні гравці зі школи “Кременя” переходять в полтавський клуб. З луганською “Зорею” у нас домовленостей не було, тому наших гравців вони не переглядали на перспективу, - прокоментував Андрій Недяк.

 

У свою чергу луганська "Зоря" "подарувала" МФК "Кремінь": Дмитра Ховбошу, Михайла Шершня, Дмитра Ентіна та Дмитра Тертишного.

 

В кінці минулого року розгорівся скандал з договірними матчами навколо молодіжки “Зорі”. Тоді з команди вигнали 12 гравців.

 

 

Тоді генеральний директор луганської "Зорі" Сергій Рафаілов стверджував, що найстрашніше, що хлопці самі виявили бажання брати участь у договірних матчах.

 

Подібна ситуація в багатьох клубах. За словами Сергія Рафаілова, але тільки в 2-3 клубах гравці з усіх молодіжних складів не брали участі в подібних іграх.

 

У цьому році керівництву луганського клубу, вдалося домовитися про розширення умов оренди бази у Запоріжжі, щоб гравці молодіжної та юнацької команд могли тренуватися під наглядом головного тренера першої команди.

 

Планувалося, що молодіжка “Зорі” переїде до Запоріжжя після завершення сезону, адже деякі гравці мають сім'ї або відвідують школу. Відвезти команди з Кременчука в розпал сезону було вкрай складно, але керівництво прийняло рішення зібрати основний і молодіжний склад разом.

 

Тепер у головного тренера "Зорі" Юрія Вернидуба буде можливість на власні очі спостерігати за молодими футболістами.

 

- Я дуже радий, що команди U-21 і U-19 переїжджають до нас. Тепер буде контроль над ними. І не тільки під час матчів. Буду просити тренерів, щоб проводили тренування або раніше основної команди або пізніше, щоб нарешті добре переглянути нашу молодь. Для цього є час і можливості, - заявив наставник "Зорі" прес-службі клубу.

 

1 квітня молодіжка "Зорі" прийняла львівські "Карпати" на новому місці, на штучному полі у Великому Лузі.

 

За ходом зустрічі в якому "чорно-білі" мінімально поступилися "Карпатам" уважно спостерігали головний тренер луганчан Юрій Вернидуб та його помічники Ігор Фокін, а також Олександр Ногін.

 

- Не зайвим буде сказати спасибі Кременчуку, який до цього прихистив наші команди і дав можливість грати на стадіоні «Кремінь», - йдеться в повідомленні на офіційному сайті “Зорі” Луганськ.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх