Чиновників змусили говорити українською й відбиратимуть їх в онлайн-режимі

10.12.2015, 15:40 Переглядів: 3 783

Сьогодні, 10 грудня, Верховна Рада України прийняла нову редакцію Закону "Про держслужбу".

 

Віднині Закон "Про держслужбу" передбачає відкритий конкурс для чиновників, які за участі комісії та в онлайн-режимі проходитимуть відбір на держслужбу. Пройти такий конкурс зможе будь-хто. Така система відбору має унеможливити лобіювання інтересів впливових політиків та олігархів через призначення чиновників по їхній рекомендації. Відтепер це буде неможливо, вважають автори законопроекту.

 

Також, нововведенням стане статус української мови, яка до цього офіційно визначалась як мова діловодства — нею велася ділова документація та переписка. Відтепер чиновників у рамках Закону в робочий час зобов'язали спілкуватись виключно українською, адже їй надано статус “мови офіційного спілкування посадових осіб державних органів та органів місцевого самоврядування під час виконання посадових обов’язків”.

 

Однак, йдеться і про те, що державний службовець повинен вільно володіти державною мовою «і, за потреби, регіональною мовою або мовою національних меншин, визначеною відповідно до закону».

 

Ще одним уточненням стало визначення мінімального розміру посадового окладу державного службовця, який тепер становитиме дві мінімальні заробітні плати.

 

Загалом, прийняття даного законопроекту дозволить запустити реформування державного апарату, оптимізувати роботу структур центральних органів виконавчої влади, місцевих адміністрацій та інших органів.

 

За нову редакцію Закону проголосував 261 нардеп.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх