2016 рік стане в Україні роком англійської мови

17.11.2015, 12:38 Переглядів: 4 378

2016 рік стане в Україні роком англійської мови

Сьогодні, 17 листопада, на офіційному сайті Президента України з'явилася інформація про те, що Петро Порошенко підписав Указ «Про оголошення 2016 року Роком англійської мови в Україні».

Петро Порошенко офіційно оголосив наступний рік Роком англійської мови. Про це повідомляється на сайті Президента України.

 

Відповідно до Указу, Кабмін мусить розробити і затвердити комплекс заходів на 2016 та наступні роки з метою активізації вивчення українцями англійської мови. Тепер громадяни України вивчатимуть англійську на курсах на базі вишів та в гуртках позашкільних закладів.

 

Навчальна ж сфера має бути забезпечена фаховими конкурсами, олімпіадами та іншими змаганнями з данної дисципліни. Розвитку має набути взаємний обмін учнями та студентами між навчальними закладами України та держав, у яких англійська мова є основною мовою спілкування.

 

Також, передбачається активна участь загальноосвітніх навчальних закладів України в навчальній програмі Європейського Союзу «Е-Twinning Plus» та розширення мережі літніх мовних таборів з метою вивчення іноземних мов в Україні. Йдеться й про розвиток міжнародного співробітництва щодо залучення до викладання англійської мови іноземних фахівців – носіїв мови, у тому числі волонтерів, спрощення порядку в’їзду в Україну та перебування в Україні таких фахівців. Також планується запровадження освітніх теле- та радіопрограм із вивчення англійської мови для різних категорій населення, поширення практики демонстрування фільмів англійською мовою із субтитруванням державною мовою.

 

Згідно з Указом, для держслужбовців проведуть оцінювання рівня знань англійської мови та організують мовні курси для її вивчення. Вивчення англійської мови також планують включити до програм підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування.

 

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх